Появи се нов зелен pop up парк до Пощата (СНИМКИ)

Учениците от Спортното училище се включиха като доброволци в хубавата инициатива

Паркът и съоръженията с игри към него са безплатни и ще останат в Центъра на града до събота

Скачай на батут, играй тенис, туистър, федербал, волейбол, баскетбол, прави лицеви опори, скачай на въже или просто се наслади на момента и се снимай поседнал върху удобен барбарон. Място има за всеки!

С това послание "БГ Бъди Активен" приканва пловдивчани от всички възрасти да се включат в кампанията на зеленото спортно пространство, което ще остане в Центъра под тепетата до събота. Вече стотици младежи, малки деца и техните родители се редуват да спортуват, ръководени от менторите и треньорите на най-голямата спортна организация, която не спира да раздвижва хората в Европа. 

Идеята на новото спортно пространство е да обърне внимание на цялата общественост върху здравето, а кметове и политици да се замислят за зелените площи, които дават повече свобода за спорт. 

Идеата на Pop-up парковете обикновено е да превърщат зони за автомобили в такава за пешеходци. Идеята се заражда в Сан Франциско, където едно паркинг място сменя предназначението си като се превръща в градско паркче. Това се случва, за да накара хората да преосмислят начина, по който се използват улиците и да предизвикат дискусия за промени в градската инфраструктура.

Всяка вечер от 18 часа върху парка ще бъдат провеждани различни демонстрации на тренировки, като част от Седмицата на физическата активност и спорта MOVEWeek, която ще се проведе от 28-ми май до 3 юни.

Какви са ползите от едни такъв парк за града – прочетете повече ТУК

Вашият коментар