Преминават над река Марица с ходене по лента

На 18-ти септември в Пловдив, от 19.30 часа, под пешеходния мост на р. Марица, BG Бъди активен организира за първи път ходене по плоскa лента – slackline. Демонстрацията ще направят момчетата от екипа на Slackline Bulgaria.

Демонстрацията е в рамките на MOVE Week – седмицата на физическата активност и спорта. По същото време ще бъдат опънати и 1-2 по-къси и ниски ленти, за да може всеки, който има интерес към този спорт, да опита силите си.

Лентата, на която Серафим Захариев и неговият колега Атанас Андев ще преминат над реката, е дълга 40 метра и широка 2,5 см. Тя ще бъде опъната на метър и половина над водата, а момчетата няма да бъдат обезопасени. Вече са направени проби и са изградени установките. 

Серафим Захариев е на 26 години и е от град Пловдив. Занимава се със slackline от 5 години. Ценител е на всички стилове в този спорт. Той се занимава с популяризирането на спорта в България и е основател на ‘’Slackline Bulgaria’’.

„Искахме да направим нещо различно, да съчетаем спорта с градската среда и природата. Заниманието ми доказва, че невъзможни неща няма, така че съм сигурен, че ще се получи страхотно шоу. Радвам се, че за поредна година сме част от Move Week  и знам, че с общите ни усилия ще раздвижим много хора. Смятаме, че пространствата около реката могат да се превърнат в събирателна точка за различни социални групи, а защо не и догодина да изградим първия градски Slackline парк в България?”, споделя Серафим.

MOVE Week България е част от MOVE Week Европа, включваща 38 европейски държави. Тази година MOVE Week 2015 в България партнира с Министерството на образованието, Министерството на здравеопазването, Национална спортна академия, Сдружението на общините, Спортс мениджмънт. MOVE Week е част от кампанията NowWeMOVE, подкрепяща Европейската седмица на спорта – #BeActive. 

9 танцови школи от различни спортни клубове в Пловдив откриха 4-тата "Седмица на движението" . Точно в 18:00 часа от различни краища на Главната десетки тийнеджъри и хора от различни възрасти се събраха под Римския стадион и започнаха да танцуват под сигнал на силна музика и стаписаните погледи на случайните минувачи в този момент на центъра. 

 

За автора

Вашият коментар