Сдружение „BG Бъди активен“ отправя покана за набиране на MOVE агенти

Най-голямото европейско събитие за физическа активност MOVE Week 2017 обявява кампания за набиране на организатори, партньори и доброволци в територията на цяла България

Сдружение „BG Бъди активен“  отправя покана за набиране на MOVE агенти (организатори на събития) за   „Седмица на физическата активност и спорта”-  MOVE Week България, която през тази година ще се проведе в периода  29 май – 4юни. Всяка организация, клуб, училище или мотивиран човек, който има желание да се включи в седмицата, може да се регистрира ТУК.

BG Бъди активен е национален координатор на кампанията NowWeMOVE и MOVE Week, с визията за повече българи да бъдат редовно физически активни. MOVE Week е едно от основните събития в кампанията NowWeMOVE и предлага най-широк спектър от възможности за организиране на събития.

MOVE Week е ежегодна седмица на физическата активност и спорта, провеждана в цяла Европа по едно и също време. Тя е част от най-голямата европейска обществена кампания за популяризиране на физическата активност –  NowWeMove.

Кой може да участва като организатор: Всеки клуб, община, организация, училище или мотивиран човек с някакво събитие или презентация.

Какво трябва да предложи: обществени събития, които популяризират ползите да сме физически активни – всякакъв формат

Как става регистрацията: Свържете се с организаторите на bulgaria.moveweek.eu или   beactive@bgbeactive.org. Опишете своето събитие в детайли – очаквана дата на събитието/събитията и очакван брой участници, контакти.

Над 300 участници се готвят за 42 км. маратон в Пловдив (ВИДЕО)

Защо да участвате:

  • Получавате подкрепа, съвети и както и достъп до голям набор от ресурси;
  • Имате възможност да се присъедините към активни и работещи партньорства и събития.
  • Може да направите активна реклама на вашата организация, град, община на национално и международно равнище.

Каква е общата ни задача: да окуражим по-мащабно участие на българите във физически дейности и спорт

По време на MOVE Week ще имате възможност да организирате едно или повече събития, които ще мобилизират вашата общност по един забавен начин. С присъединяването си към MOVE Week, ще изиграете активна роля за повишаване на физическото и социално благополучие, както и ще генерирате положителна реклама за вашата организация, град и общност – и всичко това в подкрепа на европейската амбиция: „100 милиона повече физически активни европейци до 2020 година”.

Научете повече за MOVE Агентите и за това как се организират събития за MOVE Week в презентацията за MOVE Week 2016 и нашия „Наръчник за MOVE Агенти„ – Наръчник за MOVE Агенти” както и тук: Идеи за организиране на събития

Ако имате въпроси или нужда от допълнителна информация може да се свържете с нас на телефон:   0876 723 377 и имейлbeactive@bgbeactive.org

 

Кампанията NowWeMOVE се организира от  сдружение „BG Бъди активен“  от 2014 година. Сдружението има натрупан опит в сферата на промоцията на укрепваща здравето физическа активност, както и в работата с млади хора в различни програми и проекти, с цел образование чрез спорт.  Повече информация може да намерите ТУК 

В България NowWeMOVE продължава да се развива и да включва нови европейски събития и инициативи. Кампанията  продължава да въвлича в себе си още повече хора, които откриват своето движение и ползата от него, както чрез MOVE Week, така и с още няколко европейски събития, които да привлекат обществения интерес към проблема с липсата на достатъчно физическа активност сред европейците, а в частност сред българите.

 
 

Вашият коментар