Седмица на спорта в Пловдив от 1-ви до 7-ми октомври

"Пловдивчани, можем ли да направим най-масовото обществено спортно събитие в Европа?" – това е въпросът на организаторите на Европейската инициатива "Седмица на движението и спорта – Move Week Plovdiv 2012". Седмицата ще се проведе от 1-ви до 7-ми октомври и ще стане ежегодна европейска инициатива, научи младежкия портал mediacafe.bg

Провежда се за пръв път в 20 държави и над 55 града из цяла Европa! Нашият град, благодарение на ентусиазма на спортно сдружение "УАУ СПОРТ" с помощта на младежката организация "PTPI-Smiles" и Община Пловдив, както и на обичащи спорта хора и организации, ще има възможността да докаже и защити своето име на град популяризиращ, насърчаващ и развиващ активна спортна дейност.

"ДА РАЗДВИЖИМ ПЛОВДИВ" е мотото на организаторите, които си поставят амбициозната задача да осъществят кампанията максимално мащабно, не само на национално ниво, но и на европейско, и да предложат на Пловдивчани редица интересни спортни активности.

"Мечтата ни е Пловдив да защити традицията на спортен град и да го поставим на картата на Европа, не само като културна столица, но и като спортна" – каза Ласка Ненова от спортен клуб "Уау спорт" за mediacafe.bg
"Каузата е да обединим гражданите, чрез забавни и разнообразни спортни мероприятия, да стимулираме физическа здравословна активност, да създадем полезни навици за спорт и здравословно движение, да докажем, че Пловдивската общественост е ангажирана към устойчивия начин на живот, да генерираме положителни взаимоотношения в обществото и да създадем приятелства." споделиха още организаторите.
За целта в програмата на седмицата ще откриете множесво спортни мероприятия: от капоейра, през зумба, до плажен волейбол, йога, отворени уроци по различни бойни изкуства, лекоатлетическо състезание, състезание по канадска борба. Няколко спортни клуба отварят вратите си за гражданите и предлага безплатен достъп до различни занимания.

Пълната програма на събитието ще намерите на този адрес.

Официалната Фейсбук страница!

 

 

За автора

Вашият коментар