Турнирът „Децата на София“ в подкрепа на кампанията “Move week”

Над 300 малки атлети от цялата страна ще участват в деветото издание на турнира „Децата на София“, който ще се проведе на националния стадион „Васил Левски“ на 4 октомври от 10:00 часа. Едно от най-мащабните събития, в които децата на София могат да опитат леката атлетика и да се насладят на магията на състезание, изпълнено с много позитивни емоции, споделя ценностите на европейската кампания “Move week” за постигане на 100 милиона повече физически активни европейци до 2020г.

Организатор на турнира е СК „Приорити“ на Магдалена Христова съвместно с БФЛА. Право на участие имат деца, родени до 1999 г. Дисциплините, в които ще се състезават, са: 60 м, 100 м, скок дължина, 300 м, 600 м, 800 м, скок височина и гюле. Самата Маги Христова е дългогодишна национална състезателка на 100 м и скок дължина.

Пълна информация за турнира и записване за участие на деца в гореспоменатите възрасти прочетете ТУК.

Други акценти от програмата:

30.09 – 03.10 – Благотворителен футболен турнир, организиран от СО – Район "Лозенец", 4-то Районно Полицейско Управление, 4-та РСПБЗН (Пожарна)

01.10 и 02.10 – лекоатлетически крос с 1500 участника, ученическо състезание с 1000 участника по волейбол, баскетбол, футбол и бокс, организирани от СО – Район „Слатина”

29.09 и 30.09 – ЦДГ № 85 „Родина” детски спортен празник и велопоход за деца в предучилищна възраст

30.09 – Спортно-образователна и социална интеграция на деца и младежи с увреждания чрез водни спортове от СК "Адаптирана физическа активност и спорт – НСА"

Целодневни спортни празници: 01.10 – ОДЗ№15 ”Чучулига”, 01.10 – ПГ по транспорт „Макгахан”, 01.10 – 106 ОУ "Григорий Цамблак"

Турнир по джаги "Победи световната шампионка – джага предизвикателство за всеки!", Move week cup – Футболен турнир, Турнир по тенис за аматьори, Щафета 3×2000 метра, Турнир по хокей на трева – за деца, юноши и възрастни.

Отворени тренировки по футбол, лека атлетика, баскетбол, спортно катерене, хокей на трева, самбо и джудо, айкидо, капоейра, борба, уин чун кюн, кросфит  и много други.

В България кампанията е подкрепена от Министерство на младежта и спорта,  Министерство на образованието и науката, Национална спортна академия "Васил Левски", Национално представителство на студентските съвети /НПСС/, Националният Алианс за Работа с Доброволци, Националния Младежки Форум, спортни федерации и клубове, младежки организации.

“MOVE Week” България се координира от сдружение BG Бъди Активен, в партньорство с Асоциация за развитие на българския спорт (АРБС), София и FUN City, Варна.

До този момент в кампанията в България са заявили участие 34 града, с над 370 регистрирани събития, а в 14 общини са планирани мероприятия. Всички тях можете да откриете ТУК.

Вашият коментар