Кубрат Пулев в битка за боксовия трон

Историческият момент, в който Кубрат Пулев ще излезе на ринга в битка за световната титла срещу действащия шампион Антъни Джошуа, настъпи. Гала вечерта ще започне в 20 часа българско време с двубои между Фюри и Вах, Околие и Йежевски, Макгоуън и Конуей, както и Кузмин срещу Баколе, които ще подгреят зрителите за големия сблъсък между Пулев и Джошуа, който се очаква да започне около полунощ.

Българският боксьор, който ще се бие за честта на родината, има една единствена загуба в кариерата си. Това се случи преди шест години, когато бе и първият му опит да се качи на световния боксов трон. Тогава Кубрат загуби от шампиона Кличко, но сега, по неговите думи, той е много по-мъдър, по-опитен и по-силен от онзи мач.

От своя страна Джошуа, макар и настоящ носител на няколко пояса, поразклати доверието в себе си, губейки сензационно своята титла през юни миналата година от обявения за аутсайдер американец Анди Руис. Шест месеца по-късно англичанинът взе реванш по точки, но загубата създаде усещането, че той не е непобедим, какъвто имидж бе изградил по-рано.

31-годишният Джошуа има в кариерата си 23 победи, от които 21 с нокаут, а единствената му загуба е именно срещу Анди Руис. От своя страна 39-годишният Пулев има 28 победи, 14 от които с нокаут, и само една загуба – тази от Кличко.

Битката за световната титла ще се състои на „Арена Уембли“ в Лондон, а зрителите, които ще имат щастието да я наблюдават на живо, ще бъдат едва хиляда. Причината за това е световната пандемия от коронавирус, като това ще бъде и първият голям сблъсък от началото на годината, на която ще бъде позволено да присъстват фенове.

Точно преди година Тервел Пулев размаза американеца Дешон Уебстър в Пловдив. ВИЖТЕ ВИДЕОТО НА 4К СТУДИО

Вашият коментар