Здравко Димитров с предложение за нов кредит от 50 милиона за спортната инфраструктура

На редовната сесия на Общински съвет утре кметът Здравко Димитров ще внесе извънредно предложение за гласуване, с което да се даде съгласие за стартиране на процедура по теглене на нов кредит за ключови обекти на спортната инфраструктура за града.

Сумата е 50 млн. лв. с ДДС и включва довършването на двата стадиона на „Локомотив“ и „Христо Ботев“ с по 12 млн. лв. с ДДС, в това число и за козирката на втория. Към предложението са мотивирани и исканията за заем за два нови спортни обекта, които имат готови проекти за кандидатстване-изграждане на нов плувен комплекс с 50-метров басейн за 20 млн. лв. и реконструкция, ремонт и обзавеждане на Медицински център за рехабилитация и спортна медицина – 6 млн. лв.

В предложението се казва още, че обектите трудно биха могли да се реализират и финализират без осигуряване на алтернативни приходоизточници. Затова с поемането на дългосрочен общински дълг от Фонд за устойчиво градско развитие или други банкови институции ще се осигури финансова стабилност чрез балансирано разпределение на дълга през годините, а в краткосрочен план ще бъдат завършени посочените в настоящото предложение – значими за град Пловдив обекти, които да се ползват от гостите и гражданите на града.

За автора

Вашият коментар