Децата на „Нощ на ангелите“ направиха козунаци с кауза за Базар Капана

Козунаци и сладки направиха членовете на благотворителната организация „Нощ на ангелите“, заедно с малките си деца, които се включиха в приготвянето им и така станаха част от благородната мисия. Вкусните изкушения, както и други продукти, като биосокове, чаши, тениски, торбички от плат, ключодържатели и ръчно изработени подаръчета за Великден, дарени от външни автори, ще се предлагат на Великденското издание на „Капана фест“, който ще се проведе от 7 до 14 април на моста срещу централна поща в Пловдив.

За пореден път организаторите предоставят безвъзмездно един от щандовете си, на който „Нощ на ангелите“, а всички събрани средства ще отидат в помощ на  на трима млади родители – Деси, която се бори с тежко автоимунно заболяване и има нужда спешно от средства за животоспасяващи медикаменти, Иван, който се бори с рак на панкреаса и има нужда от средства, за да продължи лечението си и да оздравее напълно и Мария, която има нужда от спешна чернодробна трансплантация.

В интерактивна работилничка за приготвянето на сладките и козунаците се превърна ресторант „Амстердам“, под зоркото око и умения на шеф готвач Явор Калинин, който не за първи път подкрепя каузите. Самият той споделя, че за едно печиво най-важното е да се подхожда с чисто сърце, каквито са сърцата на децата. А освен традиционните членове на „Нощ на ангелите“ в нея се включват и граждани, които искат да помогнат на нуждаещите се.

Освен на щанда на „Капана фест“, козунаците, изработени от малки и големи, ще могат да се поръчват и директно на екипа на организацията, отново с благотворителна цел.

За автора

Вашият коментар