Godsmack: Вие сте най-добрата публика в Европа (СНИМКИ)

Рок легендите Godsmack обичат България. Доказвали са го не веднъж с това, че се връщат за нови и нови концерти на родна сцена. Във вторник величията – вокалистът и композитор Съли Ерна, китаристът Тони Ромбола, басистът Роби Мерил и барабанистът Шанън Ларкин, направиха разтърсващо душите и телата шоу в столичната Арена Армеец, която едвам събра всички фенове на качествения рок.

Преди тях на сцената се качиха гърците Grande Fox и българите Hellion Stone, които не само са изключително добри музиканти, но може спокойно да се каже, че са на световно ниво. Нищо чудно, че Godsmack са избрали именно тях за подгряваща група.

Малко след 21:00 часа се появи и американската група, оставила силен отпечатък в музикалната и културна история. Godsmack изпълни както превърналите се в класика I stand alone, Awake, Voodoo, Cryin’ like a bitch и Whatever, така и песни от последния си албум. Имаше и изненада за публиката – парче от предстоящия им албум, който се очаква да излезе през февруари 2023 година.

Съли и Шанън не пропуснаха да направят и прословутия си drum battle, който в рамките на седем минути повдигна енергията на хората до максимум.

„София, вие сте невероятни. Най-добрата публика в Европа, а може би и в света. Този концерт се записва и вие със сигурност ще станете част от кадрите на новия ни сингъл“, каза Съли Ерна, като допълни, че България заслужава да се завърнат и догодина.

На концерта се представи и фондацията на групата – Scar Foundation, работеща пряко с хора, страдащи от зависимост и депресия, които сами слагат край на живота си. Всеки, без значение в коя точка на планетата живее, може да се свърже с фондацията, ако има близък, нуждаещ се от помощ да пребори демоните си.

Фотографии: Александър Карамфилов

За автора

Вашият коментар