Талантливите деца на танцово студио Magnifique с годишен концерт

Балетът е изначалната форма, върху която работи всеки бъдещ танцьор. Без класическата основа трудно могат да се постигнат висини в танцовото изкуство. Пловдивското танцово студио Magnifique се грижи за физическата подготовка и танцовия потенциал на деца от години, а на 19 юни, от 17:30 часа, всички ще могат да се насладят на надграждането и постиженията им през последните 12 месеца.

В концерта участват всички деца от школата, включително от Бейбибалет класа и „балетните ентусиасти“ от класа за възрастни. Танцово студио Magnifique е единственото в града с подобни класове. Те ще покажат и докажат, че няма възраст за това да отвориш сърцето си за балета. Децата ще представят соло и групови изпълнения от различни класически заглавия, като „Дон Кихот“, „Пахита“, „Спящата красавица“, „Корсар“, „Копелия“ и други. Ще представят хореографии в различни танцови стилове – класически балет, характерни танци, модерни танци. Освен учениците от балетните групи в концерта ще вземат участие децата от класа по Модерни танци, които ще дебютират на голяма сцена.

„Децата и целият екип на танцово студио Magnifique полагат огромни усилия в осъществяването на това запомнящо се събитие. В последните две години бяха лишени от сцена, затова сега очакват с нетърпение да се изявят. За повечето от тях това ще бъде първата възможност да се докоснат до голямата сцена, а за най-напредналите да усетят магията ѝ, аплодисментите на публиката, екзалтираните им изражения, одобрението. Като дългогодишна балерина в Опера Пловдив смея да призная, че това е незаменимо чувство – един път заразиш ли се, не можеш да се откъснеш. Имаш нужда от сцената! Влагаш енергия, която се връща в пъти, когато видиш какво си оставил в сърцата на хората“, споделя Нора Маршаха – танцов ръководител и основател на студиото.

В концерта ще се включат още възпитаници на музикална школа „Аморозо“, танцьори от Ера Балет и Мюзикхолен театър. Черешката на тортата са специалните гости – всеизвестните премиер солисти на Софийска опера и балет Марта Петкова и Никола Хаджитанев. Голяма роля в осъществяването на мероприятието играе и ръководството на Държавна опера Пловдив, в частност доц. д-р Нина Найденова, които спомагат за осъществяването му паралелно с официалното откриване на летния фестивал Opera Open на Античния театър.

Събитието ще се проведе на сцената на Дом на културата „Борис Христов“, а билетите могат да се закупят от касата на Опера Пловдив в Дома на културата или от танцовото студио, с локация хотел SPS, ет. 3. Те са на цена от 12, 16 и 20 лв.

За автора

Вашият коментар