Нора от Magnifique: „Балетът ме омагьоса още на 11“ (ВИДЕО и СНИМКИ)

В приказния свят на Магнифик всеки има своя звезден момент

Светът на децата – онзи изпъстрения с герои, феи и принцеси с дълги вечерни рокли. Светът, в който живеем, когато сме щастливи. Там добротата и приятелството се държат ръка за ръка и винаги побеждават злото. Защото то се изкоренява само с добро, само с усмивка, само с искрени очи. С нищо друго. И ако сте фалшиви пред децата, в техния свят, то няма как да ви мине номера, те просто ще ви разобличат за отрицателно време.

Такива светове са рядкост, но ги има. Освен, че се крият само в детското сърце (там, където има място за всеки) има едно подобно кътче скрито на едно специално място в Пловдив – „Магнифик“.

Магнетичното пространство е място за балет, изящни изкуства, актьорско майсторство, танци и музика. Води се от една пораснала принцеса – Нора. Нора Маршаха е балерина от пловдивската опера с немалък стаж зад гърба си. От няколко години развива своя школа свързана с балетното изкуство.

„Бях на 11 години, когато попаднах в света на балета в Музикалното училище в Пловдив. Всичко тръгна сякаш на шега, балетът ме омагьоса и пристрасти с времето към него. Определено вече съм по-уверена, когато преподавам, доста по-лесно ми е. Към всяко дете се изисква индивидуален подход, защото те повечето не знаят какво е балета“, сподели Нора пред камерата на mediacafe.bg

„Денс студио Магнифик е моя страст към балета. Ние държим освен забавлението да им предадем и професионални знания. Вече можем да се похвалим с над 100 деца, които не само преминават през школата, но и се задържат, което е показателно, че децата се омагьосват“, допълва тя.

„Преди няколко години пуснахме и актьорско майсторство, като децата изработват куклите, сюжета, декорите, като накрая децата излизат на сцена, за да покажт умения, което е най-важното“

„Отскоро сме в новия ни център в СПС-а, където разполагаме с няколко зали – една по-голяма и една по-малка, с детски кът, със специални съблекални с душове, специална стая за изчакване на родителите, които тренират, без да се притесняват какво се случва с тя и да отделят време за себе си“, допълни още усмихнатата Нора преди откриването на новия дом на Магнифик в „Тракия“.

Чуйте какво сподели още Нора пред камерата на mediacafe.bg на откриването на новото студио и какво подари тя на децата по случай новия дом на Магнифик:

 

Dance studio “Magnifique е модерно танцово студио, създадено с цел да развива и обогатява културата в града, да разкрива творческия потенциал на децата от ранна детска възраст и да възпитава любов към изкуството с редовни класове по Балет за бебета „Babyballet“, Класически балет 4+ , Рисуване и актьорско майсторство – Бодибалет за възрастни.

Визитка

Децата, които се обучават в школата, биват приемани с отличие в Националното училище по музикално и танцово изкуство, паралелка балет. Имат многобройни изяви на голяма сцена съвместно с Държавна опера – Пловдив в спектакли като: „Лешникотрошачката”, „Хензел и Гретел”, „Балетна гала вечер”, „Откриване Opera open 2016″ и др. Многобройни първи места от национални и международни конкурси. Участия в телевизионни репортажи и публични изяви.

 

 

Вашият коментар