Най-голямата школа за балет за деца в Пловдив стана на 5 години, подари си нова зала (ВИДЕО)

В приказния свят на Магнифик всеки има своя звезден момент

Там всеки се чувства специален – от най-малките до най-големите

Светът на децата – онзи изпъстрения с герои, феи и принцеси с дълги вечерни рокли. Светът, в който живеем, когато сме щастливи. Там добротата и приятелството се държат ръка за ръка и винаги побеждават злото. Защото то се изкоренява само с добро, само с усмивка, само с искрени очи. С нищо друго. И ако сте фалшиви пред децата, в техния свят, то няма как да ви мине номера, те просто ще ви разобличат за отрицателно време.

Такива светове са рядкост, но ги има. Освен, че се крият само в детското сърце (там, където има място за всеки) има едно подобно кътче скрито на едно специално място в Пловдив – „Магнифик„.

Магнетичното пространство е място за балет, изящни изкуства, актьорско майсторство, танци и музика. Води се от една пораснала принцеса – Нора. Нора Маршаха е балерина от пловдивската опера с немалък стаж зад гърба си. От няколко години развива своя школа свързана с балетното изкуство.

„Бях на 11 години, когато попаднах в света на балета в Музикалното училище в Пловдив. Всичко тръгна сякаш на шега, балетът ме омагьоса и пристрасти с времето към него. Определено вече съм по-уверена, когато преподавам, доста по-лесно ми е. Към всяко дете се изисква индивидуален подход, защото те повечето не знаят какво е балета, но с времето се осъзнават и тогава идва страстта“, сподели Нора пред камерата на mediacafe.bg

„Денс студио Магнифик е моята голяма страст към балета. Ние държим освен забавлението да предадем и професионални знания на децата. Вече можем да се похвалим с над 100 момчета и момичета, които не само преминават през школата, но и се задържат, което е показателно, че подходът ни е добър и това най-много ме мотивира да продължавам да работя“, допълва тя.

„Преди няколко години пуснахме и курсове по рисуване и актьорско майсторство за деца. Те самите изработват куклите, сюжета, декорите, а накрая излизат на сцена, за да покажт умения, което е най-важното“

„Отскоро сме в новия ни център в СПС-а, където разполагаме с няколко зали – една по-голяма и една по-малка, с детски кът, със специални съблекални с душове, специална стая за изчакване на родителите, които тренират, без да се притесняват какво се случва с тя и да отделят време за себе си. Съвсем скоро, само след няколко дни откриваме и клас по Класически балет за възрастни, за първи път в Пловдив, който ще стартира на 22 от 19:30 часа“, допълни още усмихнатата Нора преди откриването на новия дом на Магнифик в „Тракия“.

Чуйте какво сподели още Нора пред камерата на mediacafe.bg на откриването на новото студио и какво подари тя на децата по случай новия дом на Магнифик:

 

Dance studio “Magnifique е модерно танцово студио, създадено с цел да развива и обогатява културата в града, да разкрива творческия потенциал на децата от ранна детска възраст и да възпитава любов към изкуството. В школата работят висококвалифицирани преподаватели, като Йордан Кръстев, настоящ репетитор в Държавна опера – Пловдив. Dance studio “Magnifique предлага редовни класове по Балет за бебета „Babyballet“, Класически балет 4+ , Рисуване и актьорско майсторство – Бодибалет за възрастни, „Класически балет за възрастни“, хип-хоп за деца. А в новото студио клубът разполага още със сауна, масажно студио и минибар.

Визитка

Децата, които се обучават в школата, биват приемани с отличие в Националното училище по музикално и танцово изкуство, паралелка балет. Имат многобройни изяви на голяма сцена съвместно с Държавна опера – Пловдив в спектакли като: „Лешникотрошачката”, „Хензел и Гретел”, „Балетна гала вечер”, „Откриване Opera open 2016″ и др. Многобройни първи места от национални и международни конкурси. Участия в телевизионни репортажи и публични изяви.

 

Вашият коментар