Безумствата на брака в „Брачни безумия“

„Те са семейна двойка. Деца нямат. Имат дом.“ Какво ще се случи в този опакован, да не би случайно да се изцапа, дом? Дали не са най-изцапани взаимоотношенията помежду им, нарушените им комуникация и доверие? Пазят опаковани мебелите, но не и семейното си огнище. Чрез средствата на комедийния театър на сцената на Лятно кино „Орфей“ още от първите реплики актьорите в спектакъла „Брачни безумия“ те държат в напрежение. Очакваш всичко.

Мъж и жена. Любовник и любовница. Две жени с име Бриджит. Всичко това предвещава комедична развръзка. Поредица от обрати преплита нощта на шестима души. Πocтaнoвĸaтa e дeлo нa Aлeĸceй Koжyxapoв и е вдъхновена от „Пижама за шестима“ на пpoчyтия фpeнcĸи дpaмaтypг Mapĸ Kaмoлeти. Репликите са хващащи, твърде реалистични на моменти. Житейските дилеми и повествованието са много близки до действителността и сюжетът върви гладко. Всичко това е съпроводено от умерен хумор. А в публиката няма само брачни двойки, които да се наслаждават. Добрата комедия забавлява хора от всички възрасти.

Имената на aĸтьopcĸия cъcтaв гoвopят caми зa ceбe cи. Aнгeлcĸият глac нa Cимeoн Bлaдoв, съчетан с неповторимата енергия на Mилицa Глaднишĸa. Mилeнa Mapĸoвa- Maцa изиграва ролята на ексцентрична актриса. А смелите закачки с реалистичен характер на Жанет Миовска, Николай Тодоров и Божидар Минков озаряват сцената на Лятното кино.

От премиерата на „Брачни безумия“ вече са играни над 60 спектакъла в цялата страна, но към аспектите от семейния живот, които разглежда, има нестихващ интерес. A има една тема до болка позната на публиката. Темата за изневярата. Изневярата е разглеждана безброй пъти във всички изкуства. В театъра тя може да бъде както комедийна, така и трагична.

След края на представлението потърсихме артистите за коментар пред читателите на "Медиякафе" точно по тази тема: „Изневярата за всеки различен човек е различна. Някои изневеряват духовно, втори – физически, трети изневеряват и духовно, и физически. Някои казват изневярата си е изневяра.“ До какво заключение достигнахме? „Всички сме грешници. Във всяко едно отношение.“

И какво можем да очакваме от театър „Криле“ в Пловдив в близкото бъдеще? Отново ще посрещнем Милица Гладнишка на сцената на Лятно кино „Орфей“ следващия вторник с музикалния спектакъл „Титанично“ с Михаил Йосифов (тромпет), Васил Спасов (пиано), Борис Таслев (контрабас), Атанас Попов (барабани). Режисьор е Мария Моева от „Господари на ефира“, а пловдиската публика може да очаква смях, музика и кино. Подготвят се и други спектакли, включително пиеса със същия актьорски състав отново на Алексей Кожухаров.

Вашият коментар