Интересни facebook факти

Днес ще ви разкрием няколко интересни факта, завъртяни около най-популярната социална мрежа в света, а именно Facebook. Надяваме се информацията, която прочетете, да ви бъде интересна и най-вече приятна. А и също така да ви накара да се замислите за момент. През 2013 година се навършиха 9 години, откакто американският програмист Марк Зукърбърг създаде facebook мрежата.

facebook2

В момента България има над 2,183,000 потребителя регистрирани във Фейсбук и се подрежда на 55-то място.На пъвро място е САЩ със над 150 мил.

Броят на потребителите за България е нарастнал с близо 200 хил. само за последните 6 месеца.
 

Скорошно проучване na 500 топ колежа показва, че 10% ot admissions officers признават, че проверяват кандидат-студентите в социални мрежи като Facebook, за да могат да ги оценят. 35% от admissions officers казват, че това, което са видели е повлияло на кандидат-студента отрицателно.

Facebook има над 350 милиона активни потребители.Повече от 35 милиона потребители актуализират статута им всеки ден, с повече от 55 милиона статус актуализации всеки ден.

Повече от 2,5 милиарда снимки се качват във Facebook всеки месец.

Ако Facebook са страна, то тя ще е пета по големина страна в света, след Китай , Индия , САЩ и Индонезия.

Скорошно проучване установи, че Facebook потребители имат по-нисък успех като цяло от тези които не го използват.

През 2007 статус на фейсбук стена и своевременното му прочитане води доведе до трансплантация на бъбрек.

В Австралия данните от Facebook профила (снимки, коментари, групи) са валидно доказателство срещу всеки човек в съда.

Жените над 55 години са най-бързо растящият сегмент в Социалната мрежа.

На 1 юли 2009 г., малко след като Майкъл Джексън почина, страница му се превръща в най-популярната страница в Facebook. Преди това най-популярният човек в Facebook е президента на САЩ Обама с малко над 6,0 милиона фенове.

Официално изследване твърди, че жените могат да стигнат до депресия и нездравословна обсебеност от твърде много използване на Facebook.

Вашият коментар