Какво остана след концерта на ASIA на Античния?

Празни бирени бутилки, пластмасови шишета от минерална вода, найлони, семки и какво ли още не. Това остана след големия концерт на британската рок банда ASIA на Античния театър в събота (21.09) вечер. За огромно съжаление на пловдивчани всички боклуци останаха непокътнати в предверията му и през вчерашния ден, алармираха читатели mediacafe.bg.

Ако това е подкрепата на англичаните и организаторите, сред които e и самата пловдивска Община, към кандидатурата на града за Европейска столица на културата през 2019, то това не е много за хвалене и аплодисменти. 

Ще се съгласите ли, че всеки, който неизменно отива към туристическото съкровище на Пловдив – Античният театър, ще остане с едно неприятно чувство, когато види всичко това?

Определено той няма да знае и няма да иска да знае какво е имало вчера на това място, но ще стане пряк свидетел на останалите купчинки от слънчогледови семки от продавачите на входа на театъра, които окупират всички представления и концерти от известно време насам. 

Но цялата вина надали е само в организаторите, косвено културата и чистотата на един от най-древните градове в Европа зависи от неговите жители! 

 

За автора

Вашият коментар