Коцето от Ренегат: Днес изгубих приятел, но не съм бесен на никого…

Публикуваме тъжен, но искрен коментар на музиканта Константин Кацаров от група "Ренегат" за кончината на футболния деятел Андрей Павлов. Президентът на футболната школа "Ботев 2002" си отиде от този свят вчера, след като не успя да излезе от кома след инцидент. 

Бате Андро, както го наричаха приятелите му, остави огромна диря след себе си, която ще се помни с години.

"Съжалявам до дъното на душата си…

Днес земния живот ми даде повод за размисъл. Скоро не ме беше побутвал от този си ъгъл. Установих, че съм се променил.

Нямам навик да търся аудитория за личните си драми. Нямам за цел и да ви натоварвам излишно. На някой от вас следващите ми думи могат да му се сторят малко тъжни, аз също съм тъжен в момента. Нищо не мога да сторя за да променя хода на случилото се.

Мога малко да пея и умея малко да пиша. Тази вечер имах нужда да попиша. Правя го често в личния си дневник. Тези редове са час от него.

Не вярвам, че в този ни живот има сила над нас, която да бди и да следи живота на човек да е справедлив. Не вярвам, че има Бог. Не съм ядосан и не го казвам напук. Имам си житейска логика и дълбоко вярвам в нея. Всичко, в което вярваме ни променя.

Справедливо ли е на добър човек да се случи нещастие? А на дете? Въпреки това, ежедневно се случва. Крещим, че няма логика и скубем косите си проклинайки съдбата. Други ни утешават, че Господ е имал нещо предвид…

Според мен всяка крачка в живота ни, се контролира единствено от нас. Никой не бди отгоре и не ни направлява. Примерите са безбройни. Лошите също могат да живеят дълго и щастливо. Всеки сам избира дали да бъде лош, алчен, добър, всеотдаен, любящ, завистлив или предател. 

Всеки от нас робува на своя житейска философия. За един е важно животът му да мине в материално охолство и е готов на всичко за това. Други живеят не леко, но се раздават защото това им дава мир. 

Днес аз съм в мир със себе си и си мисля. Днес аз изгубих приятел, но не съм бесен на никой. Никой не виня. Притежаваше всички добродетели за да живее дълго и щастливо. Но уви логиката на живота не се подчинява на това. Сега вече той знае за живота повече от нас живите. Убеден съм!

Тъгувам заради раздялата. Тъгувам заради семейството му. Тежко е да се сбогуваш с добър човек. Той вероятно също тъгува.

Не казвам горното от куртоазия или защото в такива случаи, или добро или нищо. Моята логика на живеене изключва лицемерието във всичките му форми. 

Моят приятел наистина е Добър, погледнато от всеки земен ъгъл.

Много съм лъгал в живота си, но в тази страницата на Лъжецът, никога няма да си го позволя. Слагам само неща, част от чувствата си.

Мисля си какъв човек съм аз. От всичко по-малко. За едни добър, за други не. Нищо особено, все още се уча да бъда някой. И въпреки, че моят приятел в този аспект ме превъзхожда многократно, той ме харесва. Всеки от нас, който получи искрени чувства от добър човек, се променя. Той мен ме промени. Ако срещите ни бяха по чести сега щях да бъда още по-различен.

В момента съм малко тъжен, но ще ми мине. Не приемайте написаното от мен, като излишен товар, а само като повод за малко размисъл.

Бате Андрей, до скоро! 

Съжалявам до дъното на душата си!

Константин Кацаров, група"Ренегат" 

За автора

Вашият коментар