Life (in) Motion разтресе Античния

На сцената на Античния театър в Пловдив сме посрещали Крис Корнъл, Nazareth, Opeth и още много различни по стил и звучене изпълнители, а на 6 август посрещнахме супергрупата Intelligent Music Project‘ и настоящия вокалист на Rainbow – Ronnie Romero.

Формацията на д-р Милен Врабевски осъществява мини-турне из България като на 4-ти за откриването му бяха в морската ни столица, а втората спирка беше именно културната столица – Пловдив. За групата това беше специален ден и защото единият от вокалистите – Боби Косатката имаше рожден ден.

Музиката, която те изпълниха, бе разнородна, а акцентът беше върху най-скорошния им пети албум Life Motion, в който в хармония са рокът и класическата клавирна музика. Композицията на концерта бе кръгова, като песните за начало и край бяха изпълнени от Ronnie Romero, а между тях имаше изпълнение на две по-енергични песни от победителя в два български музикални формата Славин Славчев, както и други, изпълнени от новия вокалист на „Тангра“ Боби Косатката. Музикалният спектър на творчеството на Intelligent Music Project, който черпи вдъхновние от групи като Toto, Kansas и Rainbow и дори Godsmack. Проектът е отворен към нови идеи и често обогатява репертоара си с различни музиканти, както български, така и чуждестранни. Въпреки стиловото си разнообразие, те имат свое собствено звучене.

Знаем, че често барабанистите в рок групите остават на заден план. Един български барабанист обаче винаги е бил изключение. Неуморният Стоян Янкулов – Стунджи на барабани остави публиката без думи със своето култово соло – дали свири с палки във въздуха, с една ръка или без ръце – винаги с широка усмивка и вятър в косите. Той демонстрира контрол над сцената и публиката със своите енергия, харизма и креативност в изпълнението. Сякаш в негови ръце музиката знае точно къде и е мястото.

Освен всичко това текстовете, писани и продуцирани от д-р Милен Врабевски, съчетават темите за любовта, пътя, трудностите, вярата, познаването на себе си. Мелодии от класическия рок срещат думите, които вълнуват човека на 21-ви век. Песента „Еvery Time е една от най-разпознаваемите песни на групата, песен, която разчувства, песен – храна за душата, песен вдъхновение. И именно тя беше изпълнена след биса повторно специално за пловдивската публика.

Ще изпълним „Всеки път“ още един път за вас“ бяха думите на Ronnie Romero. А какво гласи текстът на песента?

Though it takes so long, emphasize emotion.

Fuse your mind and soul. The inner you’s your goal:

And you see the sun in everyone.“'

Деца на възраст под 14 години бяха допускани безплатно с придружител на концерта, защото вкусът за качествена музика се възпитава, той се създава. А след края на концерта зрителите имаха възможността да се сдобият и с диск на последния им албум Life Motion.

Повече за самия концерт и организатора му д-р Милен Врабевски може да прочетете ТУК

Фотограф за Mediacafe.bg – Десислава Цвяткова – Ди4ка

Вашият коментар