Ще се състои ли Нощта на музеите и галериите в Пловдив?

Провеждането на Нощта на музеите и галерите в Пловдив тази есен не е сигурно тази година
 
Това смята главният организатор на събитието Веселина Сариева. След отказа на 10 галерии и музеи да участват в проявата, заради непрозрачното и некоректно разпределяне на средства, което фондация „Отворени изкуства” провежда, днес Сариева е имала среща с други галерии и културни институти, на които тя е предложила да участват в иницативата. Днес г-жа Сариева разпространи и справка за средствата, които са похарчени по кампаниите от 2009-та досега. За тази година определените средства по спорното перо са малко над 45 хиляди лева.

В коментар по темата Сариева допълва, че на среща с частни галерии, разграничаващи се от протестиращите, днес е взето решение бъдат оформени и предложени за обезпечаване техните разходи. Тези бюджети ще бъдат взети от сумата, с която Община Пловдив подкрепя ежегодно събитието – уточнява галеристката.

В заключение Сариева твърди, че до излизането Община Пловдив с официално становище по темата, така и на всички финансови партньори на събитието, с които предстои подписване на съответните договори за подкрепа, Фондация “Отворени Изкуства“ не се ангажира с реализиране на „Нощ на музеите и галериите – Пловдив“ 2012.

За автора

Вашият коментар