И какво от това кой ще бъде президент на САЩ?

Направо е невероятно колко хора в България се интересуват от това кой ще бъде президент на друга държава. Вярно е, че много отдавна сме се разделили на фили и фоби, без значение за коя друга нация става въпрос, загърбвайки факта, че сме българи, но медийната истерия през последните дни минава всякакви граници.

Да си представим обратното: CNN , FOX и т.н. денонощно облъчват американците с новини за избори, в която и да било друга страна – дори Русия или Китай. Представихте ли си го? Много ясно, че не можете дори да си го представите, тъй като е по-вероятно Корнелия Нинова да предложи на Бойко Борисов, отколкото да се случи подобна простотия.

На фона на стотици пъти по-важното външнополитическо решение за Северна Македония, което ни касае пряко, българите са облъчвани с това дали в Мичиган или в Аризона бабите харесват повече наборите си Тръмп или Байдън.

Няма Ден на народните будители, няма чудо, което може да спре облъчването с всичко друго, но не и с теми, които са свързани с България.

Е, разбира се, изключвайки темата за коронавируса, който е благодатна почва за хейт, паника и малоумни анализи на още по-малоумни анализатори из всевъзможните ефири.

Добре поне, че Путин и Си Дзинпин нямат конкуренция, че ме е страх да си представя какво би се случило тук при евентуална драма там.

Хубавото е, че подрастващите не проявяват пукнат интерес по въпросните теми, тъй като отдавна са отсвирили традиционните медии и се ориентират за случващото се само тогава, когато нещо ги касае пряко.

Да, аз също съм на мнение, че „тик-ток“ и прочее дивотии са платформи за успешно затъпяване, но в случая може да се окажат изключително полезни за запазване българщината в тези, които скоро ще са активни граждани на Републиката.

Предпочитам България да бъде давана за пример като първата страна, в която хората сами са се превърнали в емотикони, отколкото в поредното поколение безродници, които се интересуват и спорят за всичко друго, но не и за това, което се случва в и със собствената им страна.

За автора

Вашият коментар