Организираха баскетболен мач в памет на Никола Садъчев

Баскетболен мач в памет на видния предприемач Никола Садъчев организира в Комплекс СИЛА вчера семейството му, в лицето на съпругата му Маги Садъчева и двете му дъщери Петя и Женя. Бизнесменът с голямо сърце почина през 2018-а, но всяка година близките му организират турнири – през последните две футболни: един в Румъния, един в България, а сега баскетболен приятелски мач, защото самият той винаги е бил близък до баскетбола – съпругата му Маги е бивша спортистка, дъщеря му Петя също е тренирала.

„Той беше много сърцат човек, много достойно изживя живота си. Успя да създаде толкова много приятели и заслужава да си спомним за него и да го почетем“, споделя съпругата му Маги.

Той е основател на три фирми, сред които „М Табако” България и „М Табако” Румъния. Те са световен лидер в производството на аксесоари за тютюнопушене, с продукция в над 66 държави. Датата 29 юни не е избрана случайно, защото точно на нея е роден г-н Садъчев.

Отборите, които се изправиха един срещу друг бяха: пловдивски, сформиран от настоящи и минали играчи на БК Академик Пловдив, а другия сформиран от бивши и настоящи играчи от цяла България. И за победителя, и за останалия на второ място бяха предвидени парични премии. Поканени на мача бяха както негови близки приятели, така и приятели от баскетболната среда, тъй като и той в миналото е бил баскетболист.

„Познавам Никола още от дете, тъй като сме семейни приятели. Той беше много добър човек, който винаги ще помня заради огромното му сърце. Помня една забавна случка, още като пет годишен, че двете семейства искаха да хапнем в едно заведение, а аз не исках. Натикаха ме насила в колата, а когато отидохме и седнахме на масата, сервитьорът дойде и ни каза: „има сигнал за бомба, трябва да си ходите“. Разбира се, нямаше бомба, но после всички се смяхме в продължение на два дена.

Надявам се днес да сътворим един хубав празник за всички, дошли да ни гледат. Аз, като млад спортист, също се мотивирам от всеки един успял човек, независимо в каква сфера се е развил. Извлякъл съм от него добри качества, като тези, че трябва да имам дисциплина, че трябва да съм работлив и да полагам много труд, за да постигна целите си“, коментира за медията ни баскетболистът Димитър Димитров.

На полувремето на мача всички играчи подписаха тениската на самия Никола Садъчев, в размер 7 пъти Х, която после ще бъде прибавена към останалите трофеи на семейството му, като ценен спомен. По време на събитието се прожектираха и фотографии на Никола Садъчев на мултимедия. Накрая се проведе и коктейл за всички присъстващи.

За автора

Вашият коментар