Пловдив vs София: Нашият град и Космоса

Съвсем нормално е такава епична и очаквана от милиарди по света поредица, като сблъсъка между Пловдив и София изпод клавиатурите на Попов и Петканов, да излезе от границите на България. А България, няма какво да се лъжем, си е една малка планета, ширеща се от Нова Зеландия до Нови Хан, затова е логично, че цивилизацията обсъжда разходки до Марс и превземане на Космоса, за да имаме шанс някога отново да гледаме мачове с поне някаква атмосфера. 

Ето какви въпроси повдига това?

Какво може да се вземе от вашия град при космическото преселение на народите?

София: От всичко си имаме по много и е съвсем логично София да се раздаде за космическото приключение на човечеството. Айде, не всичко, защото килимите и старите календари вече ги раздадохме. Но само изоставените автомобили, некарани от години, да ги стегнем малко и може да ги пратим на космическия човек да си кара из кратерите на Марс, които не могат да се мерят с уличките в крайните ни квартали.

Но предметите не може да бъдат по-ценни от хората. А хора, годни за изпращане в Космоса на продължаващи няколко човешки поколения мисии, имаме поне около милион. Имаме човеци от всякакъв тип – от пиян интелектуалец на градинката Кристал, до ходил на 10 учебни часа за целия си живот гражданин, навъртащ по 40 километра на ден с колелото си в събиране на велпапе, имаме инфлуенсърка, по чието тяло единственото естествено нещо е мръсното по ноктите, имаме и бизнесдама, която управлява развоен център на мултимилионна компания, има 3 висши образования, 6-цифрен годишен доход и търси щастието си в Tinder. И всякакви други, с които да пренесем човешката есенция в новите светове.

Имаме и няколко все още несъборени и препостроенни сгради с нормална архитектура, които може да изпратим на някоя планета с по-малко ерозия и тъпота.

Пловдив: Мислили сме дълго по този въпрос, тъй като Космосът вече е парцелиран и примерно на Марс няма да е, тъй като там отдавна има благоевградска колония. Вероятно Сатурн би бил подходящ, за да го облагородим леко с допълнителен газ, отдаван от никому ненужни хуманоиди, представляващи 75% от населението на града.

Сред тях най-бележити са представителите на 99% от политическите и бизнес формации, които несъмнено биха превърнали газовия гигант в още по-голям такъв. Към въпросните (не)нужници с охота бихме добавили изкуствено създадените общини „Марица“ и „Родопи“, за да може Пловдив малко да живне, а те да усвоят всички пръстени на Сатурн, за да не му дават да диша и да се шири прекалено много.

В добавка, за малко свежест, бихме изпратили в Космоса и всички, говорещи на „брат“, без значение дали са сестри или братовчедки, с което бихме дали още един шанс на автентичната „майна“, макар и позната на едва 1% от настоящите пловдивчани.

Кой град е по-подходящ за космодрум?

София: Всяка вечер и нощ в София има десетки прояви на заря. Хора празнуват рождени дни, откриване на офис, раждане на бебе или успешно стерилизиране на тазгодишна партида компоти и туршии. Т.е. шумът от изстрелване на спътник, ракета, совалка или летяща чиния няма да ни пречи.

На места все още имаме междублокови пространства, годни за площадка за изстрелване на космически кораб, но най-добре ще е да използваме Националния стадион. Публиката ще може да се събере и да го изпълни, за да наблюдава шоуто, а газовете и пламъците от ракетните двигатели ще изтребят коронавируса. 

Пловдив: Тук отново сме с три гърди пред вас. Отдавна изготвен проект е на път да се сбъдне, превръщайки цялата Гребна база в ъпдейтната версия на Байконур, а двуетажният бивш стадион „Пловдив“ ще се снабди с двигатели от „Тесла“, които да го изстрелят към Сатурн с вече изброеното излишно.

Така ще решим два проблема с един залп: в Пловдив вече няма да има градски стадион, който да тормози психиката на местните политици и да ги кара да мислят, че са бездарници, неможещи 30 години да го отремонтират или препостроят, съответно изпратените вече на Сатурн представители на партии и бизнес кръгове ще могат тепърва да се гордеят с това, че и там вече ще има къде да се спортува и няма да се налага тепърва да го мислят.

Вашият коментар