Двудневен хекатон за разработка на мобилни приложения

На 21 и 22 юни ще се състои първият двудневен хакатон на „Академията на Телерик“. Проектът е насочен към студенти и млади софтуерни специалисти на възраст между 18 и 28 години. В рамките на събитието те ще разработват в екип мобилни, десктоп и уеб приложения, които адресират обществено значими проблеми. Състезанието ще се проведе в „Академията на Телерик“ и е част от инициативата на Европейската комисия Grand Coalition for Digital Jobs.

Ако имате идея за мобилно, десктоп или уеб приложение, което спестява време или повишава продуктивността, предоставя решение на обществено значим проблем или значително улеснява живота ни, включете се ТУК. Желаещите трябва да се регистрират онлайн до 20 юни, като представят своята идея и технологиите, с които ще я реализират. На база на своето представяне всеки екип ще се консултира с ментор с подходящ профил, с когото ще се запознаят на 21 юни.

В рамките на събитието ментори ще бъдат младите иноватори и предприемачи: Любомир Янчев, програмист и създател на модерния иконом „Мелиса“, Рая Юнакова, маркетинг мениджър в „Майкрософт България“, Любомир Славилов, ръководител екип програмисти в Империя Онлайн,  Никола Янев, основател на Entrepreneur.bg, Петър Шарков, съосновател и президент на предприемаческата организация Start It Smart и Крис Георгиев, съосновател на Imagga и член на борда на StartUP.

Повече информация за събитието може да намерите ТУК.

 

Снимка: Светлин Наков

За автора

Вашият коментар