Предстои шестото издание на HackFMI – Hack for Gadgets

Предстои шестото издание на HackFMI – Hack for Gadgets

На 18, 19 и 20 декември във Факултета по математика и информатика (ФМИ) на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ ще се състои шестото издание на HackFMI – Hack for Gadgets. Темата на HackFMI  тази година ще е хардуерна, като целта е всеки да опита да направи нещо хардуерно или да реши интересен проблем, като използва и хардуер, а не само софтуер. Очакват се различни проекти с Arduino, Raspberry Pi, wearables, сензори, роботи и др., съобщават организаторите. Една от основните идеи на HackFMI е човек да пробва нещо ново в рамките на 3 дни, дори да нямате опит в тази сфера.

HackFMI е тридневно събитие, започващо петък вечерта и завършващо неделя вечерта. Всяко издание на HackFMI има специфична темa (или различни теми).Студентите трябва да сформират екип и да имат ясна идея преди началото на хакатона. В петък вечер се открива хакатона, като всеки отбор предварително ще знае в коя стая е разпределен. Всеки отбора разказва каква идея има за хакатона, пред останалите отбори, след което всички отиват по стаите си и забавата започва, а интересното е, че факултета остава отворен и през нощта.

В събота, след обяд, всички получават списък с технологични ментори – хора от индустрията, които са готови да предоставят своите знания и помощ на отборите по въпроси свързани с конкректни технологии или архитектурни решения. Технологичните ментори са там, за да помагат. Това е рядка възможност да научите много от тези хора.

Неделя е денят, в който всички отбори трябва да изкарат работещ прототип на това, което правят. Вечерта се събира Журито, пред което всеки отбор презентира това, което е постигнал за предните дни.

Повече за тридневното състезание можете да прочетете ТУК. 

 

снимка:entrepreneur.bg

 

 

За автора

Вашият коментар