Шест Златни ритона на Винария 2018

Шест български вина спечелиха приза „Златен ритон“ от международната изложба „Винария 2018“

Напитките бяха оценявани от 20-членно жури, в което участваха утвърдени дегустатори от страната и чужбина. Четиринадесет от тях са членове на Съюза на енолозите в България, който е партньор на Националната лозаро-винарска камара в организацията на конкурса.

Шестима от членовете на международната комисия са носители на приза „Енолог на годината“. Сред чуждестранните експерти в комисията бяха дегустатори от Англия и Сърбия. Председател на международното жури бе д-р Димитър Гайдарски. 

ЗЛАТНИТЕ РИТОНИ НА ВИНАРИЯ 2018

Наградата на Националната лозаро-винарска камара „Бъчва на годината“ грабна „Черноморско злато“ АД. Винарската изба спечели и най-високото отличие в категорията „Спиртни напитки“ – „Златна фиала“ за гроздова ракия „Бургас 63 Юбилейна“.

За втора поредна година бе присъдена награда „Препоръчано вино от местен сорт“. В категорията се състезаваха близо 30 проби на родни изби. 

Носителите на престижния приз „Златен ритон“ получават подарък за сайтовете си инсталиране на уникалния софтуер „безплатно обаждане“, който им дава възможност да увеличат продажбите си в кратки срокове и да открият повече пазари в чужбина, съобщи представителят на Free Call Inc Даниел Христов.

По традиция студенти от специалностите „Технология на виното“ и „Технология на ферментационните продукти“ на Университета по хранителни технологии положиха Дионисиева клетва за встъпване в лозаро-винарския бранш. Теполучиха специален диплом от Националната лозаро-винарска камара, както и годишен абонамент за изданията на сдружението. 

Престижните отличия бяха връчени на тържествена церемония „Нощта на Златния ритон“ в Международен панаир Пловдив, която по традиция се провежда в първия ден на „Винария 2018“. За доброто настроение на победителите в престижния конкурс за вина, ракии и винено бренди се погрижиха фолклорна формация „Етноритъм“, квартет „Интро“, DJ Венци и Майли и сръбската звезда Неда Украден. 

Носители на „Златен ритон“ от ВИНАРИЯ 2018 са:

  • БЕЛИ СОРТОВИ И КУПАЖНИ ВИНА ОТ ПОСЛЕДНА РЕКОЛТА

Совиньон блан ЕМ, произведено от „Едоардо Миролио“ ЕООД 

  • РОЗОВИ СОРТОВИ И КУПАЖНИ ВИНА ОТ ПОСЛЕДНА РЕКОЛТА 

Face to Face Розе, произведено от винарска изба „New Bloom Winery“  

  • ЧЕРВЕНИ СОРТОВИ И КУПАЖНИ ОТ ПОСЛЕДНА РЕКОЛТА 

Salty Hills Каберне Совиньон & Мерло & Каберне фран & Сира, прозведено от „Черноморско злато“ АД

  • БЕЛИ СОРТОВИ И БЕЛИ КУПАЖНИ ВИНА ОТ ПО-СТАРИ РЕКОЛТИ 

Excentric Incanto Chardonay & Sauvignon Blanc, произведено от „Меди Валей“ ООД

  • РОЗОВИ СОРТОВИ И КУПАЖНИ ВИНА ОТ ПОСЛЕДНА РЕКОЛТА 

NBW Rose, произведено от винарска изба „New Bloom Winery“  

  • ЧЕРВЕНИ СОРТОВИ И КУПАЖНИ ВИНА ОТ ПО-СТАРИ РЕКОЛТИ 

Spiritus Sanctus Каберне фран, произведено от „Ивком Трейд“ ЕООД 

Вашият коментар