WordPress обществото на Пловдив с първа среща в SiteGround (СНИМКИ)

Амбицията на организаторите е след година традиционните срещи да се превърнат в WordCamp

В глобален мащаб WordPress системата все повече ще се развива и ще помага за оптимизирането на сайтовете, споделят организаторите на срещите

„Да започнем с WordPress от 2018, а не от нулата“ бе темата на първата, специално насочена към WordPress специалисти среща, която се проведе миналата вечер в Пловдив. Над 50 ентусиасти в това число програмисти, дизайнери и маркетинг специалисти успяха да чуят за новите тенденции, както и защо WordPress навлиза с все по-голяма сила и измества конкуренцията си от организатора Христо Панджаров. 

Специалистът, който е част от хостинг компанията домакин SiteGround, сподели ценни съвети за развитието на WordPress в световен мащаб. Той допълни, че новите законодателства все повече ще следят за сайтове, които работят с данните на потребителите си и все по-често ще бъдат санкционирани, ако нямат добра защитна система. 

„Имаме огромното желание тези срещи да се превърнат в традиция. Ще се провеждат всяка трета сряда от месеца, а всеки занимаващ се по някакъв начин с WordPress е добре дошъл. И така докато не дойде времето, когато по подобие на София и Варна да имаме и ние първия WordCamp в Пловдив“, сподели още водещият на събитието. 

„Търсим си и лектори, като това може да е всеки от присъстващите. Ако имате желание да говорите на следващия WordPress Meetup – заповядайте. Формата е гъвкав, може да имаме една или две лекции, но най-важното е да се събираме редовно и все повече хора да се приобщават към българската WordPress общност, като добре дошли са всякакви теми – develompemt лекции, дизайн, маркетинг, бизнес похвати, стига да има какво ново, интересно и полезно да разкажете ще се радваме да го направите следващия и по-нататъшните ни мийтъпи“, допълни още Панджаров. 

Другият организатор Димитър Димитров закри 30 минутната лекция, като покани младите хора на по бира и пица, естествено предоставени от SiteGround.

Повече за следващите срещи може да следите ТУК

За автора

Вашият коментар