София Gamе Jam предизвиква създателите на игри в 48 часа

Защо през последния уикенд на всеки януари над 23 000 души от 500 града в десетки държави по света, обединяват усилия за да създадат над 5000 игри?

За трета поредна година в София над 100 участника дизайнери, програмисти, саунд техници, графични артисти и ентусиасти, които се интересуват от разработка на видео игри, ще се съберат за да сътворят различни игри за по­малко от 48 часа. През 2016 година официален домакин на София Гейм Джам е S*Bar – най­новото място,където ИТ професионалисти, предприемачи и дигитални номади, се събират за да споделят идеи и да създават заедно. 

Събитието е много повече от 48 ­часов маратон, който обединява ентусиасти по целия свят около една обща идея ­то насърчава хора с различен опит и интереси да работят в  екипи, да  развиват собствени идеи и да използват въображението и уменията  си. София  Гейм  Джам е място за експериментиране с  платформи и идеи в интензивна творческа среда. 

Събитието започва в петък, 29 януари в 12:00  часа с нетуъркинг, лекции и резентации на български независими проекти, и продължава с творческата част на София Гейм Джам с обявяване на темата, върху която ще работят всички участници по света. Завършените игри се представят в неделя  и участниците  гласуват  игра­ победител отборът  тази  година ще  спечели билети  за Casual Connect 2016 в Амстердам, както и настаняване по време на събитието, осигурено от организаторите. 

Изисква се предварителна регистрация поради ограничения брой места.

Информация за Game Jam Плождиж може да видите ТУК.

За автора

Вашият коментар