Умните технологии ще са един от акцентите на Digital|K 2016

От 19-и до 20-и май 2016 г. София отново ще е домакин на едно от най-големите технологични събития в Югоизточна Европа – Digital|K. Конференцията се провежда за шеста поредна година и ще събере на едно място основатели на водещи световни технологични компании, startup-и, инвеститори и доказани специалисти от дигиталната индустрия. Те ще споделят ценни съвети и вдъхновяващи идеи за развитието на IT индустрията.

Автомобили, които имат постоянна връзка с интернет и часовник, който издържа 30 дни без батерия са само една малка част от умните устройства, които ще бъдат представени на тазгодишното издание на конференцията.

Директорът на отдела за дигитални услуги в BMW Innovation Рено Мариони ще представи плановете на компанията за това, как може автомобилите да станат част от личните мрежи на хората заедно с техните умни домове и мобилни устройства.

Богдан Рипа от лондонската компания Vector Watch ще представи устройство, което може да работи до 30 дни на батерия, както и стратегията на компанията за развитие на сегмента.

Сред говорителите на събитието ще бъдат още Дона Ханафи – директор за потребителите на социалната платформа Tictail, чрез която потребителите имат достъп до 125 000 марки от цял свят, Майкъл Пор – мениджър бизнес развитие в Lenovo, Касар Юнис – партньор и главен оперативен директор на Y Combinator, определен за „най-добрия startup инкубатор“ в света от Fast Сompany и др.

По време на двудневната конференция се очакват и още стратегически тенденции от компании като Viber, Facebook, Prezi, The Economist, Zalando и много други технологични новатори.

Повече за програмата и лекторите можете да научите ТУК

Вашият коментар