Трета титла за волейболна Марица

Отборът на Марица (Пловдив) за момичета до 12 години извоюва шампионска титла – третата за клуба за този сезон след тези при жените и при момичетата до 10 години.  В днешния финал в Кюстендил възпитаничките на Петя Хрисчева и Цеца Тенева бяха безкомпромисни срещу Пирин (Разлог) и триумфираха със златото след 2:0 (25:10, 25:21).  На третото място с бронза остана тимът на Хебър (Пазарджик).

За наставника на маричанки Петя Хрисчева това е първата в кариерата шампионска титла като старши-треньор, след като през този сезон тя официално пое поста от Тенева.  По този повод нейните волейболистки и техните родители и направиха чудесен подарък – специална рамка, в която да нарежда шампионските си снимки.

Още един треньорски дебют в Марица стана факт на турнира в Кюстендил.  Тъй като помощничката на Хрисчева – Цеца Тенева, остана в Пловдив да тренира тима до 13 години, на нейното място на скамейката официално седна шампионката с женския отбор – центърът Милена Димова.

През април "жълто-сините" волейболистки защитиха короната си от миналата година по безупречен начин като спечелиха финалната серия в женската Национална волейболна лига Демакс+

За автора

Вашият коментар