Пловдив посреща 110 туроператорски фирми от целия свят

Пловдив става домакин на голяма туроператорска среща от днес до края на седмицата. Между 22 и 25 април в града ще се проведе Шеста международна среща на туроператорите, на която ще присъстват 110 компании от 16 държави. България, като атрактивна туристическа дестинация, ще бъде популяризирана пред фирми от Великобритания, Франция, Германия, Турция, Алжир, Кипър, Сърбия, Румъния, Хърватия, Грузия и др.

Събитието се организира от Община Пловдив чрез Общинско предприятие „Туризъм“, съвместно с Министерството на туризма и има за цел да популяризира България и гр. Пловдив и региона като конкурентноспособни туристически дестинаци.

За VI международна среща на туроператорите акцент е събитийният туризъм, който е неотменна част от спечелването на титлата Европейска Столица на културата, през 2019г.

В последните години Пловдив успешно се развива като водеща дестинация за културен, исторически и събитиен туризъм, съобщават от общината. По последни данни, предоставени от НСИ градът бележи 10,16% ръст на реализираните нощувки за януари/февруари 2015 спрямо януари/февруари 2014, като и 10,54% ръст на туристите в град Пловдив и 10,53% ръст на приходите от нощувки. Измежду всички водещи градове в България – Пловдив е с най-добри показатели за първите 2 месеца на 2015-та година. Тези ръстове се дължат на успешното популяризиране на Пловдив като водеща дестинация за културен, исторически и събитиен туризъм.

Очакванията на Община Пловдив са спечелената титла „Европейска столица на културата за 2019г.“ и всички стартирали проекти и събития, както и богатата културна програма, която ще се реализира, да осигурят устойчив ръст на туристите и през следващите години. 

За автора

Вашият коментар