Украинска IT компания мести офиса и служителите си в Пловдив

Кметът на Пловдив Иван Тотев обяви навлизането на още една ИТ компания в града.  Украинската фирма Speed Flow планира още тази есен офисът й в Пловдив да заработи активно. В града вече започнаха да пристигат служителите на компанията със своите семейства, а общината съдейства за настаняването на децата в детски градини и ясли, както и при записването на по-големите в училища.

Speed Flow има офиси в Лондон и Хонконг и е водещ световен доставчик на телеком билинг системи и софтуерни решения с общ оборот за 2014-а година 39 млн. щатски долара. До края на годината компанията планира да наеме и още 50 български служители, като се очаква заплащането да е от 1500 до 3000 лв. 

„Преместването ни в Пловдив беше въпрос на икономика, не на любов, макар че съм роден тук. Преди да вземем решение проучихме много държави като Полша, Унгария, Румъния, Сърбия и др. Анализирахме и много от по-големите български градове. Избрахме Пловдив, защото това е фантастичен град от гледна точка на логистика, инфраструктура, професионални кадри и административна подкрепа За един бизнес остава само да си гледа бизнеса.”, сподели Влад Еллис, собственик на SpeedFlow.

Според компанията основен фактор за избора на града е и високото качество и стандарт на живот. Именно това е причина за решението на нашите служителите да се преместят в друга държава и град.  

Повече за предстоящата outsorcing среща в Пловдив можете да видите ТУК.

Вашият коментар