Младежи призоваха „НЕ на насилието над жени“ с акция в Пловдив (СНИМКИ)

Zonta says NO to violence against women е кампания на Zonta International, която трябва да повиши осведомеността и да засили действията срещу насилието над жените и момичетата по света. Кампанията започна през ноември 2012 година, като цели да прекрати насилието над жените и момичетата, чрез акции и дейности на клубове от всички дискрити и чрез връзката на Zonta с ООН. 

Z club Plovdiv се включи към кампанията с оригинална идея – да направи снимки на паметни за Пловдив места, като членовете на клуба държаха постери, с надпис Zonta says NO to violence against women. 

Младежите от Z club Plovdiv бяха избрали места, посещаеми от туристи и от местните, за да може по този начин да ги видят хората и чрез тяхното любопитство, кампанията да се разпространи и да може хората, замисляйки се върху проблема и проявявайки интерес, да подпомогнат прекратяването на насилие над жените.  Също така, не всички на снимките са част от клуба, зонтианците бяха повикали приятели, познати, както и хора, които са бивши членове на Интеракт и вече членове на Ротаракт, които се присъединиха, за да покажат съпричастност към кампанията. 

Кампанията се проведе в две серии – първата, в средата на май, и втората, в края на юли. Избраните места бяха: римския стадион, стълбите на църквата „Света Богородица“, Водната каскада на каменица, градската градина и Домът на културата „Борис Христов“.

Зонтианците от Пловдив са изключително горди и от факта, че Zonta International ги включи в майския брой на изданието си, с което разпространява и се обръща към членовете на клубове от различни страни и към съпричастните към каузите. . 

Вашият коментар