Чистят паркове с прахосмукачка в Тракия

Пред кмета на район „Тракия“ Костадин Димитров Чистота демонстрира съвременен метод за почистване на парк „Лаута“ с прахосмукачка.

Машината може да събира както дребни, така и едри отпадъци. С голямата си всмукателна мощност за секунди поглъща директно и всички боклуци от кошчетата за смет.

Прахосмукачката е оборудвана с дълъг маркуч и работи под много силен вакуум, четиритактова е, управлява се от чистач, но се движи на самоход, обясни директорът на „Чистота“ Иван Стоянов, който заедно със заместник-директора инж. Златин Велев също присъства на демонстрацията.

Районният кмет Костадин Димитров остана особено доволен от непрестанно обновяващите се методи и практики, които общинското предприятие прилага при почистването на „Лаута“.

Паркът, който привлича все повече посетители, и досега се поддържаше в добро състояние, но съм щастлив, когато към всекидневното му почистване се включва и техника, коментира Димитров.

Много граждани, дошли за спорт, отдих или развлечения, изказаха личната си благодарност към кмета на „Тракия“ за облагородяването на „Лаута“ от началото на мандата. Поздравиха и ръководството на „Чистота“ за добрата работа на служителите от фирмата.

Вашият коментар