Оформиха надпис „Колодрума“ с 1000 цветя пред залата

С над 1000 червени колеуса оформиха надписа „Колодрума“ върху югозападната алея около Многофункционалната спортна зала на Пловдив преди официалното й откриване след 10 дни.

С различни видове подходящи за сезона цветя са оформени още десетки други цветни фигури около Залата. От червен и жълт колеус са направени 5-те олимпийски кръга, дъбовото листо символизира непоклатимата сила на духа, самата фасада е обримчена от тагетис.

Няма нито един пренебрегнат милиметър от предвидените за озеленяване зони, увери Алексиев. Засадени са десетки кълбоидни и смарагдови туи, зокуми, юки, лигуструми и вайгeли, различни видове хвойна. Използвано е и доста количество пампасна трева, чиито цветове са като пера, и, разбира се, райграс.

Директорът на "Градини и паркове" Стоян Алексиев изрази надежда, че до 30-ти август, когато е официалното откриване на Многофункционалната спортна зала, благодарение на грижите на служителите на предприятието и на благоприятни метеорологични условия,  всичко наоколо ще е зелено и цветно, така че пловдивчани наистина да се усетят щастливи от новата голяма придобивка.      

За автора

Вашият коментар