За 7-ми път Пловдив приема туроператори от цял свят

За седми път в Пловдив се организира Международна среща за туризъм
От 25 до 28 ноември 2015 г., за седми път в Пловдив ще си дадат среща представители на туристическия бранш и медиите от повече от 90 компании и над 17 държави.
Кметът на Пловдив Иван Тотев анонсира днес предстоящият международен форум за туризъм, който стартира за първи път през есента на 2012 година и с всяко следващо издание увеличава своя престиж на високо професионално и полезно събитие, което дава все по-добри резултати.
Една от основните цели на Международната среща е представянето на Пловдив и региона като атрактивна туристическа дестинация за чуждестранните участници, които посещават България и града ни за първи път.
Важен акцент в програмата на събитието е да бъдат презентирани най-новите туристически обекти, атракции и подобрения на инфраструктурата в Пловдив, които само за настоящата година са вече няколко на брой – многофункционалната спортна зала „Колодрума“, арт – квартал „Капана“, „Пеещите фонтани“, Природо-научния музей, с първия в страната планетариум с 3D.
Друг основен приоритет за всички участници – чуждестранни и български туроператори, медии, представители на местната власт и туристическия бранш в региона, е възможността да се запознаят помежду си и да създадат бизнес контакти в организираните работни срещи от типа B2B по време на форума.
„За първи път в предстоящата VII Международна среща за туризъм в Пловдив ще вземат участие представители от Швейцария, Австрия, Малта, Словакия, САЩ и Черна Гора. Продължава интересът от страна на Великобритания, Германия, Италия, Мароко и от съседните – Турция, Гърция, Македония, Румъния, Сърбия. Мароко, например, участва вече за трети път“, сподели Иван Тотев.
Официалното откриване на срещата ще се състои на 26 ноември 2015 г., от 09.15 ч. в зала „Проф. Арх. Йолов” на хотел „Тримонциум”. След приветствието от страна на Министерство на туризма, програмата през първия ден ще продължи с презентация на Пловдив и региона като туристическа дестинация, както и с представяне на престижния Concours Mondial De Bruxelles 2016, на който Пловдив ще бъде домакин в началото на следващата година.

В програмата на VII Международна среща за туризъм е включено и посещение на седмото издание на едно от най-масовите и важни събития за винен туризъм в страната – фестивалът „Дефиле на младото вино“, който ще бъде открит на 27 ноември 2015 г., в 14 часа на Лапидариума в Стария град.
Повече за туризма в Пловдив ще намерите ТУК.

За автора

Вашият коментар