Digital4Plovdiv: Бизнесът в България постоянно трябва да се учи и да се развива (ВИДЕО)

Числото 30 носи късмет на град Пловдив – 30-ти ноември 30 специалисти споделиха опита и знанията си, ставайки част от конференцията Digital4Plovdiv

Повече от 400 участници от цялата страна си дадоха среща в града под тепетата 

Пловдив се превърна в център на дигиталния свят и търговия, давайки възможност на над тридесет успешни лектора а споделят най-добрите практики от дигиталната среда. Конференцията бе насочена изключително практически, формирана около нуждата за знания и желанието за по-добро развитие на всеки онлайн търговец.

„Впечатлен съм от това колко много хора присъстват днес тук. Когато говорим за първо издание на нещо, особено на подобен тип конференция, посветена на дигиталния маркетинг, който е сравнително нова тема в нашия живот, е изключително вълнуващо. Радвам се, че Пловдив е място, на което идват млади хора, за да си говорят за ИТ, бизнес и възможности, нови технологии. Това е новост в дигиталния маркетинг – няма граници, трябва да бъдем иновативни. Поздравления за организаторите, които са напипали тази важна тема. Пловдив винаги ще бъде  място, което с удоволствие ще партнира на такива събития. Пожелавам успех на конференцията“ сподели кметът на Пловдив и даде началото на маркетинговата конференция.

Специален гост на събитието бе и председателят на търговско-промишлената камара в Пловдив – д-р Добрина Проданова:. „За мен е приятна изненада да видя толкова млади хора. Информационните технологии не стоят не едно място, все още недостатъчно сме се ориентирали в управлението на база данни, онлайн изобщо, а информационните технологии ни предлагат нови и нови неща. Днешната конференция е необдхоима, полезна и навременна.  Конкуренцията няма милост, затова младите са тези, които въплъщават основния елемент на човешкия прогрес. Младите трябва да ни научат как трудът ни да бъде по-резултатен и цялата българска икономика по-успешна.

Конференцията даде възможност на всички присъстващи  да участват в семинари, да задават въпросите, които ги вълнуват, на изявени в професионалните си области специалисти. Някои от основните теми на събитието бяха дигиталният маркетинг, успешните онлайн продажби, сигурността в интернет, оптимизация на търсачките. Всеки панел бе с различна продължителност, като присъстващите бяха максимално улеснени в преместването между залите и панелите. 

На събитието присъстваха и много младежи и студенти, търсещи възможности за надграждане на знанията и уменята си. Точно към тях бяха насочени думите на Пламен Русев, изпълнителен председател на webit организация, която събра в София дигитални специалисти от цял свят.

„Аз вярвам, че повече такива събития трябва да се случват навсякъде в Бългрия. Само добре образованите хора с дигитални умения имат възможността да се чувстват сигурни за това какво ще се случи в бъдещето.

Страхът за бъдещето се изпитва само от хора, които имат липса на собствено осъзнаване каква е тяхната значимост. А значимостта идва с образованието.“

Чуйте какво споделиха организаторът Любомир Атанасов и  Елена Арнаудова – Mаркетинг координатор на Google Partners за България

За автора

Вашият коментар