5 гълъба от пловдивските студенти в знак на Внимание (ВИДЕО и СНИМКИ)

Студентите от УХТ, подкрепени от останалите ВУЗ-ове под тепетата и НПСС призоваха за  4-та година: Празнувай отговорно и шофирай разумно

В навечерието на 8 декември от Университета по хранителни технологии отчетоха поредица от успешно спечелени проекти по европейски програми

„Празнувай отговорно и шофирай разумно“! С този призив студентите от Университета по хранителни технологии в Пловдив стартираха в навечерието на 8 декември кампанията си, превърнала се вече в традиция. Инициирана във висшето учебно заведение преди 4 години, тя получи подкрепата на пловдивските, а през миналата година и на университетите в цялата страна. 

„Обръщаме се към всички на празника да се веселим, но да го правим разумно, да не шофираме, употребили алкохол и уморени“, заяви председателят на Студентския съвет при УХТ Иво Финков. По думите му повечето студенти вече използвали организиран превоз за 8 декември. 

Подкрепа за кампанията „Празнувай отговорно“ заявиха ректорът на УХТ проф. Кольо Динков, зам.-кметът Георги Титюков, Областна дирекция на полицията – сектор „Пътна полиция“, Областна администрация, Българския червен кръст. До студентите от УХТ застанаха председателят на Националното представителство на студентските съвети Яна Вангелова, както и председателите на студентските съвети на Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“, на Висшето училище по икономика и мениджмънт, на Висшето училище по сигурност и икономика. 

Студентите дадоха старт на кампанията си като символично пуснаха в небето пет гълъба. Те застанаха с транспаранта си „Празнувай отговорно“ на пешеходната пътека пред ВУЗ-а и спряха за секунди движението, за да покажат пред всички участници в движението, че ще празнуват като внимават. Младите хора раздадоха на състудентите си флайери.  Демонстрираха със симулационни игри влиянието на алкохола върху поведението на човек. 

824 пътно-транспортни произшествия са станали на територията на Пловдивска област до 30 ноември 2017 г., посочи комисар Ботьо Гиргинов от ОД на МВР. При тези 824 катастрофи са загинали 50 души, ранени са 1050.

Студентите о УХТ съчетаха инициативата си „Празнувай отговорно“ с традиционната анти-спин кампания, в която се включват активно.

Вашият коментар