КЦМ 2000 Груп обяви нов борд на директорите и погледна към бъдещето (СНИМКИ)

На официална пресконференция тази сутрин „КЦМ 2000 Груп“ представи новите промени в Съвета на директорите и Надзорния съвет съответно на „КЦМ 2000“ АД и „КЦМ“ АД

Вчера (11.06) бяха проведени две общи събрания на най-важните дружества, а именно „КЦМ 2000“ АД и „КЦМ“ АД. На тях бяха взети решения свързани с важни ръководни постове, а днес от компанията представиха пред обществеността новите ръководители, както следва: 

  • Румен Цонев – председател на Съвета на директорите (СД) на „КЦМ 2000“ АД, за председател на Надзорния съвет на „КЦМ“ АД и за главен изпълнителен директор на „КЦМ 2000 Груп“. 
  • Розин Ангелов – заместник-председател на СД на „КЦМ 2000“ АД и главен директор „Правно и корпоративно управление“ на „КЦМ 2000 Груп“. 
  • Стоян Пехливанов – член на СД на „КЦМ 2000“ АД и главен директор „Оперативно управление“ на „КЦМ 2000 Груп“. 
  • Иван Добрев – член на СД на „КЦМ 2000“ АД и изпълнителен директор на „КЦМ“ АД, 
  • Мариана Гуркопашова – член на УС на „КЦМ“ АД и главен директор „Управление на човешкия капитал“ на „КЦМ 2000 Груп“.

„Новите управителни органи на двете основни дружества имат 5-годишен мандат, като през тази година изтече предишният. Избран е и нов Надзорен съвет и Управителен съвет. Идеята на промените е свързана с делегиране на нови права и отговорности на следващото поколение мениджъри“, стана ясно на днешната пресконференция от г-н Румен Цонев.

„Стъпвкайки на успехите, които имаме през последните 10 години, свързани с разширение на производстово и техничното обновление, ние сложихме началото на един нов инвестиционен цикъл в групата, като акецнтите са свързани с кръговата икономика. Въпросните успехи с техничното обновление на КЦМ бяха споделени от колегите, които присъстаха на световните форуми, които бяха проведени през последните 6 месеца в Пловдив – Световният конгрес на производителите на олово, който се проведе в края на миналата година и Световният конгрес на международната цинкова асоциация през месец май тази година. Имахме гости от над 40 държаи, като всички се запознаха с технологиите в нашето производство, а отзивите бяха ласкаещи, като всичко бе благодарение на инженерния технически потенциал на хората, които работят в КЦМ“, сподели инж. Румен Цонев веднага след своя отчета за 2018-та година. 

„Говорейки за кръгова икономика, който сега условно е наречен технологично интегриране на КЦМ, ще е в две посоки – от една страна вертикално интегриране с отчитане на ползите от рудодобивните предприятия и металургията. В друга посока развиваме хоризонтална интеграция основно в начина, по който се произвеждат металите в КЦМ„, допълни председателят на Съвета на директорите на „КЦМ 2000“ АД.

„Убедени сме, че чрез този стратегически проект ще запазим позициите си на водещ произведител на цветни метали в Европа и в глобален план“

„Когато говорим за корпоративна социална отговорност ние не искаме да се считаме за водещ лидер в подпомагането на културнитте иснтитуции, болниците и училищата в региона. Това, което отпускаме годишно за нашите социални дейности е в размер на 780 хил. лева, като тези средства говорят сами за себе си.

Винаги обаче фокусът е свързан с образованието.

Пример мога да дам Община Куклен, където подпомагаме облагородяването на околните села и региона, както и програмата за училищата свързана със здравословно хранене. Организираме летни лагери на морето, където цяло лято децата учат грънчарство, правят кукли и др..“

„Събитията, които подпомагаме тази година са изключително разнообразни и са страшно много във връзка с това, че градът е Европейска столица на културата. Ние не държим да сме най-големия спонсор, но просто така се оказа. В допълнения просто ще допълня, че ние ще продължим да бъдем такива, каквито сме били до сега“, допълни още Румен Цонев. 

„Имаме много успешен проект от последните 10 години – ТОРП проект, който създаде КЦМ, като една интегрирана компания между оловото и цинково производство, като намеренията ни са сега да надградим тази интеграция, ползвайки максимално капацитета на индустриалната площадка, който имаме. Това е доста комплексен прокет, а детайлите ще споделим, когато сме готови с всичко“, сподели инж. Иван Добрев член на СД на „КЦМ 2000“ АД и изпълнителен директор на „КЦМ“ АД, 

„Ние сме в началото на индустрията 4-0, като все повече внедряваме роботизираните технологии, а разширяването на производството не винаги е свързано с нови работни места. Затова не се притесняваме от този синдром свързан със заетостта и намирането на кадри. Нашата цел е да се движим в повишаването на квалификацията на хората ни„, сподели още Румен Цонев.  

„КЦМ е стабилен социален работодател повече от 55 години, като при нас работят цели семейства – бащите водят децата си и по този начин създаваме една приемственост, но за да отговорим на пазара имаме програма с професионалната гимназия „Цар Иван Асен II“ в Асеновград. Вскяа година при нас идват по 10 от абитуриентите от паралелка цветни метали, а 60 % остават на работа при нас, което е много добър показател. Освен това имаме програма с няколко университета, където наши работници се обучават и даваме възможснот на нашите кадри да се развиват като инженери. Другата ни програма, с която се гордеем е стипендианската програма на студенти в последните две години от специалности Металургия. Електро обзавеждане, Електротехника, Автоматизация, Химия и физика. 7 студенти ще бъдат субсидирани с по 400 лева на месец по време на своето образование, а всичко може да се види в сайта на КЦМ„, разказа най-новият член на УС на „КЦМ“ АД и главен директор „Управление на човешкия капитал“ на „КЦМ 2000 Груп“, юристът Мариана Гуркопашова. 

Още за социалните дейности на КЦМ може да видите ТУК

Какво сподели инж. Иван Добрев след Световната конференция на производителите на олово в края на октомври може да видите ТУК

Вашият коментар