Отново 48-часов маратон за създаване на игри през януари в Пловдив

Шестото издание на събитието събира на едно място талантливи дизайнери, програмисти и ентусиасти в сферата на игрите

За шеста поредна година Пловдив е домакин на едно от ключовите събития в сферата на гейминга и game development-a – Plovdiv Game Jam 2019!

Събитието е част от Global Game Jam – ежегоден хакатон за разработка на игри, който се провежда в стотици градове по цял свят. Тази година Plovdiv Game Jam 2019, както всички локации на глобалното събитие, e в типичния формат – “дълъг уикенд” – на 25-ти, 26-ти и 27-ми януари, а домакини на събитието са “Технически Университет София – филиал Пловдив”.

Както всяка година джама ще приветства над 100 запалени геймъри, дивелъпъри, графични артисти и ентусиасти на своеобразен “гейминг събор”.  Градът под тепетата е само една от локациите на територията на България, приветстваща събития от този тип. Освен в Пловдив, Global Game Jam се провежда и в София, Бургас и Габрово. 

Отборите от непознати един за друг участници, с различни таланти – програмисти, дизайнери, звукови инженери и ентусиасти, ще се изправят пред предизвикателството да разработят игри заедно по определена тема, която ще бъде разкрита в първия ден на джам-а – петък.

 

Темата е зададена от Global Game Jam и е еднаква за всички над 800 локации на събитието по целия свят. Отборите разполагат с 48 часа, за да създадат прототипи на игри и да ги презентират в неделя вечер пред публиката в залата и зрителите на стрийм-а на живо. Гласуване след последната презентация, в което ще вземат участие както всички отбори, така и публиката, ще определи победителите. Те ще грабнат големия трофей – купата на джама. 

Организаторите са се погрижили за уникален подбор на лектори, сред гостите тази година са представители на водещи студия. Стриймовете на живо ще направят още повече хора съпричастни към това изключително за гейминг общността събитие. 

В базовия лагер “войните” ще имат провизии от храна, вода, кафе, чай и интернет.

Екипът на Plovdiv Game Jam ви очаква на 25-ти (Петък), в Технически Университет София – филиал Пловдив”, с вашите “артефакти” – компютри, лаптопи, таблети. 

Game Jam през годините:

  • Последното издание на Gam Jam през 2018-та в ТУ Пловдив вижте ТУК
  • Повече за Game Jam 2017 – вижте ТУК
  • Повече за Game Jam през 2015-та година може да видите ТУК
  • СНИМКИ и ВИДЕО от 2015-та година може да видите ТУК
  • СНИМКИ от 2014-та вижте ТУК

За автора

Вашият коментар