Как бизнесът помага – от корпоративна филантропия към инвестиции в обществото

Пловдив ще бъде домакин на първия форум, който поставя акцент върху детското благосъстояние, семейната политика и ролята на бизнеса. Той ще се проведе в петък  (7.11) в Дома на културата „Борис Христов” от 9.30 часа.

Събитието събира  представители на институциите, неправителствения сектор и влиятелни български и международни компании за дискусия по добрите практики при подпомагане на социални проекти. Форумът се организира от фондация „За Нашите Деца”, Българският форум на бизнес лидерите и община Пловдив.

Целта е да се обменят добри практики между представители на социалната сфера и бизнеса и да очертаят работещи модели на взаимодействие между бизнеса и неправителствения сектор. 

Лектори във форума ще бъдат: Деяна Костадинова, секретар по социални политики на Президента; Георги Титюков, кмет на район Централен, Община Пловдив; Иванка Шалапатова, изпълнителен директор на фондация „За Нашите Деца”; Надя Шабани, програмен директор на Български център по нестопанско право; Спаска Петрова, заместник-министър на труда и социалната политика; Министерство на икономиката и енергетиката; Валери Мектупчиян, генерален мениджър на „Спиди”; Кристоф Де Лафарж, президент на „Шнайдер Електрик България”; Стоян Стоянов, член на УС на „Каргил България”; Звездалина Янева, управител на „Лойдс Регистър България”. Модератор – Максим Бехар, член на УС на БФБЛ и управител на „М3 Комюникейшънс Груп”. Повече за събитието ще намерите на уеб страницата ни www.bblf.bg или на www.detebg.org.

Форумът акцентира върху социалната отговорност на компаниите, споделя добрите практики на партньорство между отделните сектори в контекста на съвременната политика за детското благосъстояние.

Конференцията ще представи новите тенденции, успешни инициативи и примери за работещи партньорства между отговорните компании, местната и централна власт и водещи неправителствени организации.

Такса за участие в конференцията е 15 лв. и всички приходи ще бъдат предоставени за подкрепа на дейностите на фондация „За Нашите Деца”.

Всеки, който желае да се регистрира може да попълни регистрационния формуляр на сайта на БФБЛ до 6 ноември 2014 г.

Вашият коментар