Пловдивската драма се включва в Нощ на театрите с открита репетиция на „Евридика“

Открита репетиция със свободен вход предлага пловдивската драма, като част от Нощта на театрите. Събитието ще се проведе в много градове в цялата страна на 15 ноември. В нестандартния час 22:00 трупа на Драматичен театър – Пловдив ще играе в голяма репетиционна зала „Евридика“ от Сара Рул, с режисьор Стайко Мурджев.

Пиесата е с участието на Луиза Григорова, Стефан Попов, Стилиян Стоянов, Тодор Дърлянов, Боряна Братоева, Радина Думанян, Мариана Йотова, Дамян Тенев. Тъй като местата са ограничени, от Драмата призовават всеки да си побърза да си вземе талон, който ще му осигури място в залата на 15 ноември. Входът е свободен, а задължителните талони се получават от билетната каса на театъра или в административната сграда на театъра на 15 ноември.

В голямата програма на Нощ на театрите са включени още няколко спектакъла, които обаче са през деня или вечерта. От 18 часа в „Тракарт“ ще се играе „Мила моя Мамо“ от театрално ателие „Питър Пан“ с вход свободен. По същото време Кукления театър представя прожекция на „Юбю крал“ от Алфред Жари на специална цена от 2 лева. В 19 часа в Мол Пловдив ще се прожектира „Странна нощна случка с куче“ на Британския национален театър.

В 19:30 клоунът Кени от „Театър Hand” представя Stand up Show “WTF?!”. Той ще повтори представлението си в 20:30 и в 21:30. Кукленият театър представя нова прожекция в 19:30 – „Едип, празникът на ослепяването“. “Мила моя Мамо“ ще се играе още веднъж в 19:30, но този път в Библиотеката. Веднага след това, в 20 часа предстои експериментален прочит на приказките за големи на Imant Ziedonis „Приказно“. Също в 20 часа в Драматичен театър – Пловдив ще се играе „Чиста къща“ от Сара Рул.

В 21 часа „Библиотеката“ кани зрителите на интересен българо-македонски стенд-ъп комедиен спектакъл с участието на Киров & Ножаров & Тодоровски. Последната прожекция в кукления театър е от 21:15 – „Желанието, наречено Фауст“.

Пълна програма може да видите от този линк.

Нощ на театрите е инициатива, която се провежда за поредна година с цел популяризиране на тетралното изкуство. Този път тя ще обхване цялата страна, като освен по традиция в много софийски театри, ще се проведе и във Варна, Русе, Стара Загора, Смолян, Сливен, Шумен, Благоевград, Хасково и Ямбол.

Вашият коментар