LAUNCHub селектира най-добрите startup екипи, стимулира ги с 200 хил. евро

LAUNCHub обяви 6-те избрани екипа за събитието Дълъг уикенд 8

Екипът на Фонда за сийд инвестиции LAUNCHub официално обяви класираните кандидати, които ще вземат участие в осмото издание на събитието Long Weekend (Дълъг уикенд). Селекцията от шест компании е направена в резултат на стартиралата в началото на годината нова инициатива на LAUNCHub за седмични срещи със стартъп екипи, които желаят да представят пред Фонда своите проекти за разглеждане на инвестиционни възможности.

След представяне на живо на своите проекти и решения на специално организирано събитие за селекция в края на следващата седмица и три дни интензивна работа с екипа на Фонда, най-високо оценените кандидати ще могат да получат инвестиция в размер до 200 000 евро срещу дялово участие.

От Фонда напомнят, че са целогодишно отворени за разглеждане на проекти и инициативата за седмични срещи е обявена и отворена на сайта на LAUNCHub.

Класираните кандидати ще представят решения и продукти в дигиталната област, като този път ще се търсят пресечните точки между високите технологии и сфери като футбола, услуги по домашно почистване, екскурзии и пътувания, създаване на мобилни апликации и други. 

Сред избраните компании за участие в осмото издание са проектите:

  • Appzio платформа за улеснено създаване на мобилни приложения;
  • Cityzenic платформа, която предоставя персонализирана информация при пътувания и  екскурзии;
  • Fieldoo е мрежа и платформа, която помага на футболисти да се свържат с агенти и клубове;
  • GoMama е платформа за наемане на домашни помощници;
  • Office RnD решение в облака, което улеснява проектирането на офис пространства;
  • TapeRecorder.io представлява SDK среда за мобилни приложения, която позволява анализ на видеозаписи на потребителски сесии.

В рамките на трите дни на провеждането на събитието, LAUNCHub ще е домакин и на първото издание на Founders’ Talks –  FFGE. (Най-успешните истории разказани на живо от основатели на български стартъпи) на 5 Февруари 2015 година.

Форматът се организира за първи път и има за цел да запознае българската стартъп еко ситема с най-успешните стартъп примери с българско участие разказани на живо от техните основатели. В събитието се очаква да вземат участие стартъпи от България и българи – основатели на компании в Силициевата долина, които ще споделят техните интересни истории за успех. Повече подробности за предварителната програма на събитието и възможностите да се регистрирате като гост можете да откриете на сайта на LAUNCHub.

Предварителната регистрация е задължителна!

Повече за LAUNCHub:

От създаването си през 2012 година насам, Фондът за сийд инвестиции LAUNCHub е договорил инвестиции на стойност приблизително 5.4 милиона Евро и има 50 стартиращи компании в портфолиото си. За три години от LAUNCHub успяха да привлекат и допълнително 5.4 милиона Евро за своите компании под формата на външни инвестиции.

Основен фокус на Фонда е откриването на компании с решения, които търсят пресечните точки между технологиите от една страна и сектори като образование, здравеопазване, финанси, разработване на софтуер, развлекателната индустрия, от друга. 

На стратегическо ниво, LAUNCHub партнира със Seedcamp и Mozilla WebFWD. LAUNCHub управлява 9 милиона Евро по инструмента “Entrepreneurship Acceleration and Seed Financing” от съвместната инициатива JEREMIE на ЕИФ и ЕК.

За автора

Вашият коментар