Международна конференция „Социалните предприемачи като двигател за образователна промяна„

Четирима социални предприемачи – от Африка, Европа и България – ще представят своята работа за промяна на образователните системи, но и на конкретни образователни практики, в своите държави.

Конференцията „Социалните предприемачи като двигател за образователна промяна“ ще се проведе на 1 юни от 12:00 до 15:00 ч. в Дома на Европа, София. На него социални предприемачи от Дания, Танзания и Литва идват в България, за да споделят своя опит с образователни проекти, които могат да доведат до системна промяна.

За конференцията е необходима е предварителна регистрация – до 28-ми май – на електронен адрес: bulgaria@reachforchange.org. Изпратете своето име, организация, както и телефон за контакт на посочения адрес. Събитието ще бъде на английски език с осигурен превод.

Събитието се организира в рамките на „Европейската година за развитие“ от фондация „Reach for Change“ в партньорство с Информационното бюро на Европейския парламент в България и Представителството на Европейската комисия в България.

От онлайн уроците в Танзания, през програмирането от деца в Дания и демократичното училище в Литва, до адекватното образование по сексуални теми в България – общото между тези инициативи е, че те не са еднократни проекти, а част от цялостно, систематично и устойчиво усилие за подобряване на живота на децата.

ПРОГРАМА

1 юни 2015 г., Дом на Европа, ул. Г.С. Раковски № 124

12:00 – 12:30

Регистрация

12:30 – 12:40

Приветствени думи

12:40 – 12:50

Социално предприемачество и образование. Защо тези теми са важни?

Ани Салич – посланик на програма ПРОМЯНАТА на Нова Броудкастинг Груп и фондация Reach for Change

Юрий Вълковски – мениджър, фондация Reach for Change

 

12:50 – 14:00

Четири презентации на социални предприемачи от Танзания, Дания, Литва и България:

Фараджа Ниланду (Танзания): Shule Direct – Онлайн платформа, предоставяща образователно и обучително съдържание за ученици и учители в средните училища.

 

Мартин Екснер (Дания): Coding Pirates – Развиване на креативността и продуктивността на деца от 7 до 17 г. чрез ИКТ, включително с роботика, програмиране, дизайн и т.н.

 

Николета Попкостадинова (България) – Онлайн платформа за сексуално образование на тийнейджъри.

 

Нериус Бювидас (Литва): Първото демократично училище в Литва, което е изградено на принципа, че всяко дете трябва да бъде чуто и да може да реши само за себе си какво е най-добро за него.

 

14:00 – 14:30

Европейска година за развитие – ролята на гражданите и на институциите

Член(ове) на Европейския парламент (tbc)

14:30 – 15:00

Отворена дискусия с участието на публиката

 

 

За автора

Вашият коментар