Пловдив прие „Раунд Тейбъл клуб“

През почивните дни, градът ни беше домакин на ежегодната среща на мъжкия клуб Round Table, който обединява млади предприемачи по цял свят на възраст между 18 и 40 години.

На срещата са присъствали 120 члена от 28 държави от Европа, Средиземноморието, Северна и Южна Америка. Като домакин на събитието е бил единственият „Раунд Тейбъл клуб“ в България – пловдивският.

„Кръглата маса“ е социална мрежа и благотворителна организация за мъже на 20, 30 и началото на 40 годишна възраст, основана в Norwich, през 1927 година. Членството в клуба на Кръглата маса предлага списък от социални и обществени услуги, предоставящи  възможност за членовете, идващи от всички части на обществото.

Името „Кръгла маса“ не е пряко свързано с легендата за крал Артур. По-скоро, наименованието на клуба и неговата максима идва от речта, произнесена на британския индустриален панаир през 1927 г. от тогавашния принц на Уелс, в която той набляга на приемствеността, адаптивността и подобрението на бизнеса.

Именно и това са били основните теми на тазгодишната сбирка – статуса на държавите в условия на криза и вариантите за подобрение на тяхното състояние.

Round_Table_Sreshta

„Раунд Тейбъл клуб“ в Пловдив е спонсор на 6 от университетите в града и участва активно в развитието на изявени и надарени студенти, като осигурява стипендии не задължително за отличниците, но за способните. За клуба е от изключително значение да подпомага хора, които действително искат да се развиват в сферата на своето образование.

Следващите домакини на сбирката на мъжкия клуб през 2014 е Холандия, а през 2015 – Кипър.

 

За автора

Вашият коментар