Стартира шестото издание на конкурса за дизайн Jumpthegap

Започна процедурата по записване за участие в шестото издание на международния конкурс за дизайн Jumpthegap, съобщиха неговите организатори от Roca и „Барселона дизайн център“. Регистрацията може да се направи до 25 февруари 2015 г.  ТУК

Конкурсът, който е с фокус обзавеждането на бани, цели да бъде платформа за изява на млади професионалисти и студенти по дизайн и архитектура от цял свят, чрез която да покажат своите идеи и талант. От участващите проекти се очаква да предложат иновативни решения за пространството в банята и продуктите, свързани с него.

Новото издание на надпреварата ще включва две категории: една за студенти и друга за професионалисти. По един проект от всяка категория ще получи награда от по 4000 евро, съобщиха още организаторите. В допълнение тази година ще бъде връчена специална награда за устойчивост, която е предоставена от инициираната от Roca фондация We Are Water.

Всички проекти ще бъдат оценявани от международно жури от архитекти и дизайнери. Президент на журито в новото издание е китайският архитект Ма Янсонг, a сред останалите членове са Марсело Розенбаум, Том Дайкхоф, Гута Моура и др.

В миналото издание на Jumpthegap се състезаваха 139 проекта от България от общо 3444 участващи проекти от 102 страни. Пълна информация за конкурса можете да намерите на официалния му сайт.

Източник:karieri.bg

Вашият коментар