Пловдивчани се хванаха на най-дългото хоро (ВИДЕО и СНИМКИ)

Хоро дълго над 1,6 километра, с хиляди хванати на него ентусиасти се изви на Главната улица в Пловдив вчера вечерта малко след 18:00 часа. Подвижната жива броеница може спокойно да претендира за Рекордите на Гинес. Според данни на организаторите от Move Week на хорото тази година са се включили повече от 5 200 души, което си е своеобразен успех за един от старите живи градове в Европа. 

Хорото бе подхванато първо от 300 танцьора от над 20 формации, които се бяха разпределили през 50 метра по цялата дължина на пешеходната главна част и представяха различни български танци от цяла България.

В 18:15 организаторите от Move Week дадоха сигнал и всички фолклорни ансамбли се хванаха заедно, след което и хиляди се присъединиха на голямото забавление. То започна от Пощата и стигна чак до Джумаята. 

В продължение на половин час те тропаха по плочките, като цялата радост трая само 15 минути, което се оказа недостатъчно за ентусиастите. 

"Идеята е да съберем най-много хора на едно място, които да спортуват и да се движат. Имаме много неща за празнуване в Пловдив тази година – Европейската столица на културата, както и това, че Пловдив е градът със страшно много събития за движение и физическа активност", сподели организаторката на Седмицата на Движението в ЕвропаЛаска Ненова

Миналата година пирон в събитията на Move Week беше големия крос по един от централните булеварди на града. За огромно съжаление надбягването тази година не успя да се проведе, въпреки огромното желание на организаторите, но хорото определено замести масовото събитие и сплоти хората в бъдещата Европейска столица на културата. 

Всички събития от Move Week може да видите ТУК.

Снимки: Надежда Тонкова и екип на mediacafe.bg 

Вашият коментар