Трето издание на Хакатона в Американския университет в България от днес

Ентусиазмът към компютърните науки и информатика расте с всеки изминал ден, наближавайки състезанието HackAUBG 2.0.

За трета поредна година Американският университет в България провежда хакатона HackAUBG 2.0. Университетският кампус ще се превърне в арена, където умения ще демонстрират отбори съставени от двама до петима участници. За да се отличат най-добрите отбори, те ще трябва успешно да защитят софтуерен или хардуерен проект. При разработването на проектите си обаче, участниците ще трябва да се съобразят и с поставена тема, която ще стане ясна на 15 февруари – датата, когато стартира самият хакатон. 

Това е третото поредно издание на събитето, организирано от университетския клуб The Hub с колаборация от клуба Coding Girls. С помощта на окола 15 спонсора студентската организация на Американския университет в България (АУБ) съумява да привлече млади таланти със интерес към IT сферата, както и към предприемачеството. Те имат шанса да развиват реални проекти с напътствия от внимателно селектирани ментори, след което тяхното произведение ще бъде оценено от жури. Екипът, който осъществява това събитие влага сериозни усилия, за да скочи на нивото, което те самите са си поставили.

Като всяко истинско състезание и тук ще има награди за отборите, които заемат челните места. Наградният фонд е в общ размер от 6000 лв. Най-добрият отбор ще получи 3000 лв., подгласникът – 2000 лв., а за третото място са отредени 1000 лв. 

Борис Ангелов е студент на АУБ със завидни таланти към тази сфера, както и един от главните организатори на хакатона. Борис споделя, че не е нужно да си IT специалист а по-скоро е нужно желанието да развиеш тези умения. За екипа на The Hub е важна обратната връзка, защото чрез нея те се опитват да подобрят нивото на състезанието. Според Борис най-голямото предизвикателство за организаторите е да си изяснят визията за състезанието. Като организатор на събитито, той не смята да прекрати връзката си с The Hub и HackAUBG, след завършването му в Американския университет, а да спомогне на хакатона да се превърне във франчайз като TEDх, но “това подлежи на много неизвестни” – споделя Борис Ангелов.

Участието в хакатона е напълно безплатно за всички програмисти, дизайнери и ентусиасти. Нужна е единствено регистрация в сайта ТУК

Събитето в рамките на 15-17ти февруари и всеки желаещ може да се регисрира на уеб страницата на HackAUBG, а повече информация за събитието може да намерите ТУК  

За автора

Вашият коментар