Умна настолна игра спечели втория Startup weekend в Пловдив (СНИМКИ и ВИДЕО)

За някои уикендът е времето за почивка,  а за други той е точно времето за създаване на връзки и приятелства. Всичко това обединено под Startup weekend, в който сякаш удоволствието и забавлението стоят над всичко останало. Тук няма значение дали си първи или не, важното е колко вярваш в своята идея и как ще убедиш екипа си, който виждаш за първи път, че тя ще ви направи много богати.  

И малко като по филмите влизаш в една зала в петък с интересно хрумване и в неделя вечерта, някъде след 22:00 часа, излизаш от нея, но този път не си сам, а с няколко последователи повече. 

Точно толкова – 54 часа бяха нужни на отбора с интересното име Гормор да впечатли журито от Startup weekend Plovdiv с интересната си идея. Интригуващото предложение бе представено от познатото лице в младежките среди в Пловдив Петър Дяксов, за който липсваха абсолютно всякакви словестни прегради. Екипът му, който наброяваше солидните 10 човека, показаха пример какво е да работиш в сплотен и задружен екип.

Те представиха интерактивна настолна бордова игра, която с помощта на личния ти смартфон може да накара героите да оживеят пред теб.  

Победителите от Gormor спечелиха офис пространство и почивка в Банско, както и подаръци от спонсорите и партньорите на събитието. 

Останалите бизнес предложения бяха насочени главно към здравословния начин на живот и уличния фитнес. Пълна информация за Gormor може да намерите в тяхната страница във Facebook

 

Форумът, който  се организира всяка година в над 700 града от цял свят не подмина и града под тепетата благодарение на екипа съставен от Стоян Найденов, Георги Ангелов и Иван Джеферов (Start it Smart), както и Георги Гроздев (Viscomp). 

В Пловдив младите разработчици се разделиха на 10 отбора средно по 5 човека и за 2 дни се бориха с амбициите си да покажат най-доброто от себе си пред водещи компании и бизнес ангели.  Ментори на екипите бяха Ирина Димитрова от LAUNCHub, Петър Шарков от Start It Smart, Жанет Тодорова от Founder’s Institute Berlin, Стоян Дипчиков от Despark, Каспър Торноу от Swipes, Стефан Ставрев от Tri Soft, Георги Стоев от Indystry Watch и др. 

Този тип срещи насърчават младите хора с идеи да създават собствени проекти, които впоследствие да развият като бизнес и да го представят пред потенциални инвеститори. Повече от 3 дни в събитието дейно участие взеха над 10 представители от студенткси съвет към ПУ „Паисий Хилендарски“, които обраха аплодисментите в края на събитието.  

Стоян Найденов /организатор/:

„Изключително много се радвам от посоката на развитие на идеите. Голяма част от екипите се насочиха към здравеопазване, което е знак, че младите и креативни хора осъзнават, че иновациите са ключа към решаване на наистина важни за обществото проблеми.“

Очаквайте видео интервю с победителите от Gormor утре.

Фотографи: Панайот Стефанов

За автора

Вашият коментар