(ВИДЕО) Ивайло Симов от Eleven: Търсим интересен екип от Пловдив, който да финансираме

Основателят на фонда за стартиращ бизнес Eleven – Ивайло Симов презентира тази седмица в Пловдив възможността за финансирането на проекти пред стартиращи млади фирми. Той бе специален гост на Hackafe в традиционните срещи, за да разкаже за финалната част от проекта, който тази година отделя близо 4 милиона за компании, които развиват свой продукт и искат да го налагат на пазара. 

„До сега сме взимали екипи от Startup на Варна и София. Надявам се след Startup weekend Пловдив да си харесаме някоя добра идея и да я развием заедно“, сподели Ивайло пред камерата на mediacafe. 

Той допълни, че спечелването на Startup weekend не е гаранция за задължително финансиране. Понякога Eleven си харесват неща, които даже не са сред първите:

„Любопитни са ни динамиката в екипа и идеята, а не толкова дали, някой е спечели.“

„Досега сме финансирали над 95 компании, като 90% са от IT сферата, за 2/3 от цялата сума отпусната от Jeremy“, разказа ни Ивайло Симов.

Вижте какво каза още той: 

Eleven е фонд за рисков капитал за новосъздадените предприятия. Той осигурява предприемаческо менторство и експертиза, както и платформа /технологична подкрепа/. С 12 милиона евро от средствата, предоставени от Европейския инвестиционен фонд (ЕИФ) по програма JEREMIE, Eleven е един от най-големите ранен етап инвеститорите в ЦИЕ .
 
Eleven се стремят да изграждат общност – процъфтяваща екосистема от предприемачи, които се стремят заедно да променят света. От Eleven информират че разполагат с нас 150 ментори, които имат , глобален бизнес опит. Eleven е член на Accelerator Глобалната мрежа (GAN).

За автора

Вашият коментар