Стефан Владимиров – събери, организирай и действай (СНИМКИ)

Приложението на Стефан Владимиров – „Swipes” попадна в класацията „Топ 5 на най-продуктивните приложения в света“ с награда “Best new startup” на “Evernote” и номинация за награда “Webby

Сряда вечер една от залите на ТУ – филиал Пловдив събра на едно място любители и професионалисти в сферата на дизайна. Поводът бе представянето на приложението „Swipes”, а лектор на семинара бе един от основателите му – Стефан Владимиров. Той бе инициран от организациите RISK и Start It Smart Plovdiv специално за дизайнери и кандидат-дизайнери. 

Приложението ви помага да съберете автоматично всички задачи за деня, като ги организира по приоритети. Във всеки един момент вие имате възможността да промените статуса на всяка задача. „Swipes” отстранява стреса, който причинява дългото търсене в списъка със задачи. То следва правилото „събери, организирай и действай“. Това, което го отличава от другите подобни на него, е именно акцентът върху действието.

„Много често се случва така, че цял ден се опитваме да организираме деня си, а накрая се оказва, че не сме свършили почти нищо. Цялото ни време се е загубило в организиране, а не в изпълнение на задачите“, сподели Стефан Владимиров. 

В допълнение той обясни, че целта на екипа е била да се създаде продукт, който може да организира, да е функционален, и с който да се постигат поставените цели. Когато потребителят е изпълнил една от задачите си, получава весело поздравление от приложението. 

Семинарът беше воден на английски език и неговата тема бе „Как да създадем приложение, което хората да заобичат?“. Началото Стефан постави с въпроса „Каква е разликата между изкуството и дизайна?“. Акцентът падна върху функционалността и рационалността, които свързваме с дизайна, за разлика от нелогичното и емоционалното, присъщи за изкуството. Основните стъпки на форума бяха три – изборът на посока, дизайнът и предаването.

Залата на ТУ отново се напълни с ентусиазирани хора, интересуващи се от изкуство и дизайн. Те активно участваха в семинара, чиято цел беше изпълнена успешно – да се покажат основните стъпки, нужни за създаване на подобен тип приложение. 

Още интересни проекти и презентации, представени от двете организации може да видите ТУК.

 

За автора

Вашият коментар