За четвърта година Пловдив домакин на бизнес форум – “ИНДУСТРИЯ 4.0“

На 28 и 29 септември в палата 7 на Международен панаир Пловдив ще се проведе бизнес форум “ИНДУСТРИЯ 4.0: Как да влезнем в скоростната лента към следващата индустриална революция“

Част от темите на двудневното събитие на високо ниво ще бъдат новите процеси в автоматизацията на производството/дигитални фабрики, ускорения технологичен напредък, който размива границите между дигиталния и физическия свят, как индустриалните лидери се справят с новите реалности и внедряват нови процеси и интелигентни решения в производствата си. 

Конференцията ще разгледа къде е България в това море на промяната, какво правят компаниите и отделните индустрии, за да станат част от новата вълна, какво ще означава това за работната сила, за растежа и развитието на Югоизточна Европа. Ще бъдат показани иноваторите в индустрията, които вече оформят бъдещето. 

 

Силен старт ще бъде даден още в самото начало на форума – с Панел 1 на 28-ми септември. В него своята активна позиция ще изразят Томислав Дончев, заместник министър-председател, Гунар Мюнт, директор на отдел „Иновации и конкурентоспособност“ към Eвропейска инвестиционна банка, Аруп Банерджи – регионален директор на Групата на Световната банка, отговарящ за операциите в Европейския съюз, региона на Европа и Централна Азия по ключовата тема „Къде се намира България на европейската индустриална карта. Политики, които ще насърчат иновациите и растежа.“ Към тях ще се присъединят също така и Георги Димитров, заместник-ръководител „Иновации и Европейски институт за иновации и технологии“ към Европейската комисия и представители на индустрията.

За последните три години Община Пловдив съумя да организира едни от най-големите бизнес форуми и тази година целта е надграждане на постигнатото. Участие ще вземат международни експерти на топ мениджърско ниво, които да споделят своите бизнес прогнози пред голяма и подбрана аудитория. 

Повече за събитието през 2016-та година може да видите ТУК

  • Снимки и видео от 2014-та година може да видите ТУК
  • Интервю с Лъчезар Богданов на конференцията през 2014-та може да видите ТУК

За автора

Вашият коментар